Τρίτη 3 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
Ούτε γάτα, ούτε ζημιά για κυβέρνηση - πλουτοκρατία

Στο αρχείο μπήκε η υπόθεση των καταγγελιών για παρεμβάσεις στο έργο τους. Παιχνίδι εντυπώσεων και με την παραίτηση Καπελέρη

Στο αρχείο τέθηκε τελικά η έρευνα που ξεκίνησε με αφορμή την παραίτηση των εισαγγελέων πάταξης του οικονομικού εγκλήματος, Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη. Οι παραιτηθέντες επέστρεψαν στο πόστο τους χωρίς να δώσουν καμιά εξήγηση για τις καταγγελίες που έκαναν σχετικά με παρεμβάσεις στο έργο τους. Ο εισαγγελέας που έκανε την έρευνα, εκτίμησε ότι η υποβολή παραίτησης ήταν πράξη παρορμητική (!) Οσο φειδωλοί όμως υπήρξαν οι δυο εισαγγελείς στις αποκαλύψεις τους για το ποιος και με ποιον τρόπο παρεμπόδιζε το έργο τους, άλλο τόσο γαλαντόμοι υπήρξαν σε χαρακτηρισμούς και γενικότητες, στο υπόμνημα που κατέθεσαν, μεγαλώνοντας τα ερωτηματικά γύρω από την υπόθεση της - παρ' ολίγον - παραίτησής τους.

Οπως λένε, «δεν θα χαθούμε σε δυσώδεις ατραπούς ονοματολογίας, αναλισκόμενοι σε ενασχόληση με το αυτονόητο και πασίδηλον, δυστυχώς, της νεοελληνικής πραγματικότητας», εκτιμώντας μάλιστα ότι «δεν έχει νόημα, άλλωστε, να επικεντρωθούμε και εστιάσωμε σε κάτι που (...) συμβαίνει (και είναι γνωστό σε όλους ότι συμβαίνει)». Η γενικόλογη αυτή αναφορά, στην ουσία επιχειρεί να ταυτίσει τα εκατομμύρια των εργαζομένων που ζουν και στενάζουν υπό το βάρος της κυβερνητικής πολιτικής, με εκείνους τους φυσικούς και πολιτικούς εκπροσώπους του κεφαλαίου, που υπηρετούν την πολιτική της νόμιμης φοροαπαλλαγής και παράνομης φοροδιαφυγής του μεγάλου κεφαλαίου.

Σε ένα άλλο επεισόδιο του ίδιου, αποπροσανατολιστικού για το λαό, έργου, ασκήθηκε χτες δίωξη σε βάρος του Γενικού Γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Υποθέσεων, Γ. Καπελέρη και ενός ακόμη στελέχους του υπουργείου Οικονομικών. Ο Γ. Καπελέρης κατηγορείται για προστασία της φοροδιαφυγής στο χώρο των υγρών καυσίμων, επειδή δεν εισπράχθηκαν πρόστιμα που είχαν επιβληθεί, μετά τη διαπίστωση λαθρεμπορίου καυσίμων πρατηριούχων που εντάσσονται στο σύστημα «ΗΦΑΙΣΤΟΣ».

Την παραγγελία της δίωξης έδωσε ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρ. Πεπόνης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση θα ανατεθεί σε ειδικό ανακριτή. Μετά τις εξελίξεις αυτές, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, ζήτησε, με ανακοίνωση του υπουργείου, την παραίτηση Καπελέρη, «προκειμένου να διευκολυνθεί η σχετική δικαστική έρευνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ