Τρίτη 3 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Παραδειγματικός αγώνας που αφήνει μεγάλη παρακαταθήκη

Στο πλευρό των απεργών στην «Ελληνική Χαλυβουργία» βρέθηκε την Πρωτοχρονιά η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Η επίσκεψη της Αλέκας Παπαρήγα στο εργοστάσιο συνέπεσε με την κοπή της πίτας των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων στον ίδιο χώρο, σε μια ακόμα πράξη ουσιαστικής αλληλεγγύης
Η επίσκεψη της Αλέκας Παπαρήγα στο εργοστάσιο συνέπεσε με την κοπή της πίτας των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων στον ίδιο χώρο, σε μια ακόμα πράξη ουσιαστικής αλληλεγγύης
Στο πλευρό των απεργών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» βρέθηκε το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας της ΚΕ του Κόμματος. Η Αλέκα Παπαρήγα παρέδωσε στους απεργούς χρηματικές προσφορές φίλων και οπαδών του Κόμματος, μεταξύ των οποίων και μια επιταγή από τη Λέσχη φίλων του ΚΚΕ στο Τορόντο του Καναδά.

Την ίδια μέρα, βρέθηκαν στην «Ελληνική Χαλυβουργία» φορείς και σωματεία εργαζομένων, που μαζί με τους απεργούς και τις οικογένειές τους έστησαν ένα ζεστό πρωτοχρονιάτικο γλέντι, γεμάτο γνήσια ταξική αλληλεγγύη. Μάλιστα, τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία (ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΣΝΑΤ) έκοψαν μαζί με τους απεργούς την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, αφιερώνοντας το πρώτο κομμάτι στην εργατική τάξη και στους απεργούς της «Χαλυβουργίας» και το δεύτερο στο ΚΚΕ. Οπως είπε, κόβοντας την πρωτοχρονιάτικη πίτα ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, Σάββας Τσιμπόγλου, το δώρο για το φλουρί ήταν ένα αντίτυπο του Β' τόμου του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ.

Στο χαιρετισμό της προς τους απεργούς, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τόνισε:

«Βέβαια, όταν αλλάζει ο χρόνος, ισχύει η ευχή για κάθε οικογένεια, για κάθε άτομο, για την οικογένεια του κάθε εργάτη της "Χαλυβουργίας", για τα παιδιά του, η ευχή καταρχήν να δικαιωθεί ο αγώνας, υγεία. Και νομίζω ότι απ' αυτόν τον αγώνα και εμείς και όλοι μας, και εσείς θα βγείτε πάρα πολύ πλούσιοι. Οχι σε χρήματα, αλλά σε συμπεράσματα, σε πείρα, γιατί ο δρόμος είναι τραχύς και δύσκολος.

Νομίζω ότι ο αγώνας των χαλυβουργών είναι ένας παραδειγματικός αγώνας τα τελευταία χρόνια, ο πιο παραδειγματικός, γιατί δείχνει αυτό που λέμε την αντρειοσύνη και τη ρωμιοσύνη της εργατικής τάξης. Είναι αντιπροσωπευτικός αγώνας, όχι μόνο για τον κλάδο σας, αλλά για ολόκληρη την εργατική τάξη. Αυτός ο αγώνας θα αφήσει μεγάλη παρακαταθήκη. Να το ξέρετε. Και πιστεύουμε και ελπίζουμε - και να τεντώσουμε τις δυνάμεις -, να έχουμε αποτελέσματα. Αλλά είναι ένας αγώνας που θα αφήσει πολύ μεγάλη παρακαταθήκη.

Εμείς πιστεύουμε ότι το 2012 θα γίνει ένα νέο βήμα της εργατικής τάξης, πιο καθαρό, πιο δυνατό, πιο αποτελεσματικό. Αλλωστε, δεν υπάρχει δεύτερη επιλογή. Και όταν λέμε ως Κόμμα "όλη η Ελλάδα πρέπει να γίνει μια Χαλυβουργία" το εννοούμε. Γιατί ανάλογα προβλήματα υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα. Αλλοι μπορεί να τα υπομένουν μόνο με αγανάκτηση, εσείς τα υπομένετε και με αγώνα και αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Πήραμε από φίλους του Κόμματος που ζουν στο Τορόντο μια επιταγή. Από όσο ξέρω μαζεύουν συνέχεια οι Ελληνες έξω. Και αυτοί έχουν προβλήματα, παρότι μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενιάς, έχει αρχίσει να ζορίζει το πράγμα και σε αυτές τις χώρες και νομίζω ότι έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία γιατί έστειλαν ένα ποσό από το υστέρημά τους. Ευχόμαστε, λοιπόν, αυτό που λέμε: "Ολη η Ελλάδα μια Χαλυβουργία". Τότε θα έχουμε αποτελέσματα. Και θα έχουμε σημαντικά και πολλά. Αυτά είχα να σας πω. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για το γεγονός ότι δικαιώνετε το ρόλο και την αποστολή της εργατικής τάξης».

«Είμαστε σαν μια γροθιά...»

Καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», Γιώργος Σιφωνιός, μετέφερε τις «θερμές ευχαριστίες των απεργών της Χαλυβουργίας προς το ΚΚΕ, που από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων χαλυβουργών απεργών και κατ' επέκταση όλης της εργατικής τάξης, του εργαζόμενου λαού και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων». Ακόμα, επισήμανε ότι «δεν είχαμε άλλο δρόμο να διαλέξουμε. Αλλοι λένε για τυφλές συγκρούσεις. Είναι αυτοί που σκύβουν το κεφάλι και δεν έχουν το ανάστημα να επιτελέσουν το ρόλο που τους έχουν αναθέσει οι εργάτες». Και ξεκαθάρισε: «Οι 400 χαλυβουργοί είμαστε σα μια γροθιά. Αντί να μας διασπάσουν μας δυναμώνουν πιο πολύ. Ετσι πρέπει να γίνει παντού. Σας ευχαριστούμε, καλή χρονιά με αγώνες για όλο το χρόνο μέχρι να ανατρέψουμε το βάρβαρο σύστημα του καπιταλισμού. Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους τους παριστάμενους, σωματεία, βουλευτές, φορείς και γενικότερα την εργατική τάξη της Ελλάδας που αυτή τη στιγμή μας ακούει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ