Τρίτη 3 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η αφαίμαξη στο εισόδημα «νεκρώνει» την αγορά

Κλιμάκιο της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ περιόδευσε την Παρασκευή στην κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης

Περιοδεία στην κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης έκανε το πρωί της Παρασκευής κλιμάκιο της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, μαζί με τους βουλευτές του Κόμματος Γιάννη Ζιώγα, Σοφία Καλαντίδου και Θόδωρο Ιγνατιάδη, όπου συζήτησαν με εργαζόμενους καταναλωτές και καταστηματάρχες για τις τραγικές συνέπειες που έχει στο εισόδημά τους η πολιτική της αφαίμαξης μισθών και δικαιωμάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πτώση του τζίρου έφτασε φέτος μέχρι και το 50% σε σχέση με πέρυσι, ακόμη και σε καταστήματα τροφίμων.

Σε πολλές περιπτώσεις, καταναλωτές και καταστηματάρχες εξέφραζαν ανοιχτά στο κλιμάκιο του ΚΚΕ την αγανάκτησή τους για τη δήθεν κυβέρνηση «σωτηρίας», η οποία αποδεικνύεται σωτήρια μόνο για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες. Ολοι τους, εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι διαμαρτύρονταν για τα χαράτσια, για τις αυξήσεις στη ΔΕΗ, το πετρέλαιο θέρμανσης, για τους μεγαλεμπόρους που κλέβουν τσάμπα την παραγωγή από αγρότες και κτηνοτρόφους και την προωθούν πανάκριβη στην κατανάλωση.

Μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας, ο Γ. Ζιώγας δήλωσε: «Εργατιά χωρίς λεφτά, μαγαζιά χωρίς δουλειά. Αυτό είναι η εικόνα που βλέπουμε. Οι εργαζόμενοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό που βιώνουν, δεν είναι ένας εφιάλτης που θα τελειώσει σύντομα και θα επανέλθουν στην προηγούμενη κατάσταση, αλλά μια πραγματικότητα που αφορά τους ίδιους και τα παιδιά τους και θα διαρκέσει όσο δεν αποφασίζουν οι ίδιοι να βάλουν φρένο στην επίθεση που δέχονται. Οι εργαζόμενοι πρέπει να εμπιστευθούν τη δύναμή τους, να ορθώσουν ανάστημα και μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τη νεολαία, να συγκροτήσουν το κοινωνικό μέτωπο που θα διεκδικήσει την εξουσία για λογαριασμό του λαού».

«Μόνο με τη λαϊκή εξουσία και οικονομία, μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διέξοδος. Με κοινωνικοποίηση των βασικών και συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, με κεντρικό σχεδιασμό, που θα σχεδιάζει και θα οργανώνει την κάλυψη των λαϊκών αναγκών με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας. Η Ελλάδα έχει και το ανθρώπινο δυναμικό και τις παραγωγικές δυνατότητες για να καλύψει τις λαϊκές ανάγκες σε υψηλής ποιότητας, φθηνά προϊόντα και αντίστοιχες υπηρεσίες», πρόσθεσε ο Θ. Ιγνατιάδης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να απαντήσει ο εργαζόμενος λαός (2014-12-03 00:00:00.0)
Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ (2012-02-04 00:00:00.0)
Αγρότες και έμποροι συνθλίβονται από τα σούπερ μάρκετ (2007-10-13 00:00:00.0)
Να τιμωρήσουμε τους ενόχους (2007-08-28 00:00:00.0)
Κοινή στράτευση για αντίσταση με προοπτική (2000-03-17 00:00:00.0)
Με το φόβο του "λουκέτου" (1996-09-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ