Σάββατο 13 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αγρότες και έμποροι συνθλίβονται από τα σούπερ μάρκετ

Στην Κεντρική Λαχαναγορά περιόδευσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας

Ο έλεγχος της διακίνησης των αγροτικών προϊόντων στη λιανική αγορά περνάει σταδιακά στα χέρια των πολυεθνικών και των λίγων μεγάλων επιχειρηματιών - ιδιοκτητών σούπερ μάρκετ. Ετσι, μέσω της Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης διακινείται μόλις το 30% των αγροτικών προϊόντων.

Τις συνέπειες αυτής της πολιτικής και σε ό,τι αφορά στην ποιότητα των προϊόντων που διακινούνται, αλλά και στον οικονομικό στραγγαλισμό των αγροτών και των ίδιων, περιέγραψαν οι έμποροι στον βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Ζιώγα, ο οποίος χτες, νωρίς το πρωί, περιόδευσε στη Λαχαναγορά, επικεφαλής κλιμακίου της ΚΟΘ του ΚΚΕ. Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συναντήθηκε και με τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου των εμπόρων.

Ο Γιάννης Ζιώγας κάλεσε τα μέλη του ΔΣ να οργανώσουν την αντίσταση των εμπόρων στην πολιτική στήριξης του κεφαλαίου και της ασύδοτης δράσης του, που υλοποιούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Στις συζητήσεις οι έμποροι κατήγγειλαν την πρακτική των σούπερ μάρκετ που, όπως είπαν, εκτός από το γεγονός ότι γεμίζουν την αγορά εισαγόμενα προϊόντα, αγοράζουν τα ντόπια πάμφθηνα. Το πλεονέκτημα που προβάλλουν για να πείσουν τους αγρότες να δώσουν την παραγωγή τους κοψοχρονιάς, είναι ότι έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν μεγάλες ποσότητες, αν και πληρώνουν με επιταγές μακράς χρονικής διάρκειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ