Σάββατο 13 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να κάνουμε ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣ για το σχολείο που έχουμε ανάγκη σήμερα

Αρχίζει τη Δευτέρα πλατύ άνοιγμα στα σχολεία όλης της χώρας

Σε πλατιά συστράτευση για το σχολείο των σύγχρονων αναγκών καλεί η ΚΝΕ μέσα από την καμπάνια πολιτικής δράσης στα σχολεία με βάση την απόφαση της πλατιάς Συνόδου του ΚΣ της ΚΝΕ για το μαθητικό κίνημα.

Μέσα από την καμπάνια η ΚΝΕ επιδιώκει να αναδείξει:

  • Την πρόταση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για το σχολείο, για την εκπαίδευση γενικότερα, για τις πολιτικές προϋποθέσεις προκειμένου να πραγματοποιηθεί αυτή η πρόταση.
  • Οτι η σημερινή κατάσταση μπορεί να αλλάξει. Χρειάζεται ένα ριζικά διαφορετικό σχολείο. Χρειάζεται και το ίδιο το μαθητικό κίνημα να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Με πάλη μαζική και με διάρκεια, με το μαθητικό κίνημα οργανωμένο και ενωμένο, με τις μαθητικές κοινότητες ζωντανές και συντονισμένες.
  • Μέσα από την εμπειρία της οργανωμένης πάλης, μέσα από την ανάδειξη των αιτιών που γεννούν τα προβλήματα, όλο και περισσότεροι νέοι να παίρνουν την απόφαση να ακολουθήσουν την οργανωμένη πάλη, να ενταχθούν στην ΚΝΕ.
  • Στο επίκεντρο τίθενται ζητήματα όπως: Το κόστος της εκπαίδευσης, η σχολική διαρροή και ο βίαιος προσανατολισμός των παιδιών του λαού στην κατάρτιση, η είσοδος των επιχειρήσεων στα σχολεία, το αντιδραστικό περιεχόμενο των μαθημάτων, η λεγόμενη αποκέντρωση που οδηγεί στην ταξική κατηγοριοποίηση των σχολείων.

ΣΕΛ.  6   -   7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ