Σάββατο 13 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εξαγωγή αντεργατικής πολιτικής

Μαθήματα αντεργατικής πολιτικής παραδίδει ο υπουργός Οικονομίας και εκτός συνόρων... Κατά την επίσκεψή του στη Βουλγαρία, ο Γ. Αλογοσκούφης ρωτήθηκε από δημοσιογράφους να σχολιάσει τις πολύμηνες κινητοποιήσεις των Βούλγαρων εκπαιδευτικών, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι και στην Ελλάδα η κυβέρνηση της ΝΔ αντιμετώπισε παρόμιες καταστάσεις.

Ο υπουργός απάντησε ότι «οι διεκδικήσεις, αν τις δει κανείς μεμονωμένα, πολλές φορές μπορεί να θεωρηθούν δικαιολογημένες, αλλά μια κυβέρνηση οφείλει να τις βλέπει στο πλαισιο της γενικότερης πολιτικής και των γενικότερων στόχων που έχει θέσει για τη χώρα και την οικονομία». Για να καταλήξει ότι «αυτό κάναμε εμείς και είμαι βέβαιος ότι το ίδιο κάνει και η βουλγαρική κυβέρνηση»!

Παρότρυνε, δηλαδή, τη βουλγαρική κυβέρνηση, να μην υποχωρήσει και να μην ενδώσει στα - δίκαια όπως και ο ίδιος ομολόγησε - αιτήματα των εκπαιδευτικών της γειτονικής χώρας, επειδή αυτά προσκρούουν στη γενικότερη πολιτική λιτότητας που από κοινού έχουν συμφωνήσει η κυβέρνηση της Βουλγαρίας και η Ευρωπαϊκή Ενωση. Είναι δηλαδή... πέραν των αντοχών της οικονομίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι Βούλγαροι εκπαιδευτικοί κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους έχοντας ως βασικά αιτήματα τον διπλασιασμό των αποδοχών τους - 225 ευρώ το μήνα σήμερα - και την αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ