Χιλιάδες και χιλιάδες δώσανε «παρών» για τη συνέχεια
Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 2008

ΛΕΠΙΔΗΣ

Δεύτερη μέρα Φεστιβάλ. Κι όχι οποιοδήποτε Φεστιβάλ, αλλά αυτό του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Δεύτερη μέρα χτες κι ο κόσμος ακόμα πιο πολύς κι «η συγκέντρωση ανάβει κι όλα είναι συνειδητά»... Συνειδητά έδωσαν το ραντεβού τους στην Πανεπιστημιούπολη, στα Ιλίσια. Συνειδητά παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις συζητήσεις για την ΕΕ, για τον αθλητισμό και τις θέσεις του ΚΚΕ, για τους «σύγχρονους άθλιους», τους μετανάστες... Συνειδητά άνοιγαν το πορτοφόλι να ενισχύσουν τη σοσιαλιστική Κούβα, να πάρουν μια αφίσα, ένα αναμνηστικό από το Φεστιβάλ... Συνειδητά στέκονταν μπροστά σε κάθε ταμπλό, σε κάθε περίπτερο, διάβαζαν, ρωτούσαν συζητούσαν. Για τα σημερινά προβλήματα, για τα πλαστά ή υπαρκτά διλήμματα, για τη δυνατότητα διεξόδου. Συζητούσαν για τη ζωή τους και για το Κόμμα τους. Γιατί αυτό γιορτάζει τα 90 του χρόνια φέτος στο Φεστιβάλ.

Και είναι μια γιορτή που δεν ανεμίζει απλώς σημαίες. Δεν τραγουδά μόνο και δε θυμάται απλώς τους ποιητές. Αλλά ξεσηκώνει! Καλεί τον καθένα, τον κάθε εργάτη, τον κάθε νέο, να πάρουν τη θέση τους στον αγώνα για τις δικές τους ανάγκες, για το δικό τους «αύριο». 90 χρόνια τώρα, κανένας αγώνας και καμιά θυσία στο βωμό του κινήματος δεν πήγε χαμένη. Οχι απλά γιατί μόνο μέσα από τους αγώνες μπορεί να υπάρξουν πιέσεις, εμπόδια αλλά και κατακτήσεις - έστω και περιορισμένες - για το «σήμερα». Αλλά και γιατί με την ενίσχυση και τη μαζικοποίηση των αγώνων ανοίγει ο δρόμος για το «αύριο». Κι όχι οποιωνδήποτε αγώνων, αλλά την πάλης της ταξικής. Του αγώνα που έχει στόχο και στρατηγική όχι απλά έναν άλλο κόσμο, αλλά την εξουσία τη λαϊκή, την οικονομία που δε θα διαφεντεύεται από το καπιταλιστικό κέρδος, αλλά από την ευημερία του λαού και μόνον αυτή. Του αγώνα που έχει στόχο τη σοσιαλιστική κοινωνία.

Γι' αυτόν τον κόσμο παλεύει το ΚΚΕ στην 90χρονη ηρωική διαδρομή του. Και συνειδητά, χιλιάδες κόσμου συνέρευσαν χτες στο Φεστιβάλ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, όχι για τα φανταχτερά ονόματα ή για τα πλαστικά όνειρα που μπορεί να τους προσφέρουν άλλες εκδηλώσεις, αλλά γιατί η θέση τους είναι εκεί! Με τους εργάτες και τους νέους, τους «πλαστουργούς της νιας ζωής». Και περιμένουμε πολλούς ακόμα στη γιορτή μας. Και σήμερα και αύριο. Ολους αυτούς που αντάμωσαν μαζί μας χτες και προχτές, και πολλούς ακόμα. Γιατί η θέση του κάθε εργάτη, του κάθε νέου είναι με το Κόμμα της εργατιάς, το ΚΚΕ, είναι με την Κομμουνιστική Νεολαία.

Βήμα πλατύ το Φεστιβάλ και φέτος. Ιδιαίτερα φέτος, που πάνω από 60 αντιπροσωπείες κομμουνιστικών κι εργατικών κομμάτων και νεολαιών από όλο τον κόσμο βρίσκονται εκεί. Μοιράζονται τις αγωνίες τους, τους αγώνες τους, τους κοινούς τους στόχους. Μεγάλο, διεθνές, πολιτικό γεγονός!

Αλλά και μεγάλο πολιτιστικό γεγονός. Με ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η πολιτιστική παραγωγή του τόπου μας, αλλά και με αξιόλογες προσπάθειες να τραγουδιστούν και να αποτυπωθούν οι καημοί κι ελπίδες κι άλλων λαών, η γνήσια λαϊκή πολιτιστική δημιουργία που αξίζει να μοιράζεται και να διαχέεται.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χιλιάδες κόσμου στη μεγάλη συγκέντρωση της Παρασκευής (2019-09-14 00:00:00.0)
Στο δρόμο της ανατροπής (2010-09-17 00:00:00.0)
Χιλιάδες και χιλιάδες παίρνουν θέση στα νέα μετερίζια του αγώνα (2010-09-11 00:00:00.0)
Πλατύ κάλεσμα στη μεγάλη γιορτή (2005-08-24 00:00:00.0)
Οι νέοι ψάχνουν την αλήθεια (2002-09-20 00:00:00.0)
Ενας μοναδικός νεανικός θεσμός (2001-09-02 00:00:00.0)