Τετάρτη 24 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πλατύ κάλεσμα στη μεγάλη γιορτή

Η μεγαλύτερη ετήσια νεολαιίστικη πολιτική γιορτή, το Φεστιβάλ της ΚΝΕ - «Οδηγητή», καλεί φέτος τους νέους και τις νέες να μάθουν την αλήθεια, να αλλάξουν τον κόσμο. Καλεί τη νεολαία να αναζητήσει, να παλέψει για να μάθει την αλήθεια που της κρύβουν, να μάθει την αλήθεια για τον κόσμο και την κίνησή του, για την ιστορία, τον καπιταλισμό και το νεκροθάφτη του, την εργατική τάξη, την αλήθεια για το σοσιαλισμό. Και πρέπει να παλέψει η νεολαία για να μάθει αυτή την αλήθεια, που η άρχουσα τάξη εξαφανίζει από τα σχολικά βιβλία, λογοκρίνει από τα μέσα ενημέρωσης, επιμελημένα προσπαθεί να την κρύψει από κάθε έκφανση της καθημερινότητας.

Οι δραστηριότητες του Φεστιβάλ κάθε καλοκαίρι ήταν πάντα ένα πλατύ βήμα διαλόγου της ΚΝΕ με τη νέα γενιά, σε όλη τη χώρα, για ό,τι απασχολεί τους νέους και τις νέες, για τις θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, για την ανάγκη να αντεπιτεθεί ο λαός και η νεολαία, να πάρουν στα χέρια τους το παρόν και το μέλλον τους. Φέτος αυτός ο διάλογος αποκτά μεγαλύτερη σημασία, καθώς το φθινόπωρο, μετά την κορύφωση των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, πραγματοποιείται η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ για τη δράση του για τα προβλήματα της νεολαίας και τη στήριξη της ΚΝΕ. Το ΚΚΕ βάζει στο επίκεντρο της προσοχής του τα προβλήματα της νέας γενιάς, συζητά, μελετά και προσαρμόζει τη δράση του στη νεολαία, καθώς η πλειοψηφία της, είτε από καταγωγή είτε από θέση ανήκει στην εργατική τάξη και δεν μπορεί παρά να είναι βασική συνιστώσα του επαναστατικού μετασχηματισμού της κοινωνίας.

Το Φεστιβάλ ως κατεξοχήν νεανικός θεσμός μπορεί να δώσει αφορμή και ώθηση στη συζήτηση για τη νέα γενιά μπροστά στη Συνδιάσκεψη. Οι εκδηλώσεις στις πρωτεύουσες των νομών, η πολιτεία του Φεστιβάλ που θα στηθεί από τις 15 έως και τις 18 Σεπτέμβρη στο γνώριμο χώρο της Πανεπιστημιούπολης, στα Ιλίσια, αναμένεται να συγκεντρώσουν για άλλη μια χρονιά εκατοντάδες χιλιάδες νέους επισκέπτες, νέους κάθε ηλικίας που θα αναζητήσουν στο πρόγραμμά του ουσιαστική ψυχαγωγία και ταυτόχρονα θα προβληματιστούν και θα συζητήσουν για το περιεχόμενό του, το πολιτικό του μήνυμα.

Ηδη τα πρώτα ραντεβού έχουν κλειστεί. Η προκήρυξη με το πρόγραμμα του Φεστιβάλ κυκλοφορεί χέρι με χέρι σε στέκια νεολαίας και χώρους δουλιάς. Οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες στο Λεκανοπέδιο οργανώνουν καθημερινά εξορμήσεις με το εισιτήριο στο χέρι, ντύνουν την Αθήνα με τα πανό και τις αφίσες του Φεστιβάλ. Χωρίς τη θηλιά των χορηγών και του μάρκετινγκ, προπαγανδίζουν μόνοι τους τη δική τους γιορτή και το επόμενο διάστημα αυτή η μάχη θα ενταθεί. Το εισιτήριο θα φτάσει παντού. Γιατί μπορεί 31 χρόνια τώρα οι νέοι να γνωρίζουν το Φεστιβάλ, αλλά είναι αναντικατάστατο το προσωπικό κάλεσμα σ' αυτή τη συνάντηση της νεολαίας με την ΚΝΕ, με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.


Γιάννα ΣΤΡΕΒΙΝΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ