Τετάρτη 24 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Κάλεσε την κυβέρνηση να είναι πιο... προσεκτική

Η κυβέρνηση «να είναι πολύ πιο προσεκτική», δήλωσε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκης, σχολιάζοντας τις νέες αυξήσεις που ανακοινώθηκαν για τα τιμολόγια της ΔΕΗ και το ανταποδοτικό τέλος για την ΕΡΤ!

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνεχίζοντας τη ...σκληρή επίθεση του κόμματός του προς την κυβέρνηση, απέδωσε τη συνέχιση από την ίδια της αντιλαϊκής πολιτικής στις διαχειριστικές ικανότητές της και στις «λαθεμένες πολιτικές» της. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η κυβέρνηση μέρα με τη μέρα επιβάλλει «χαράτσια» στον ελληνικό λαό, ο Ν. Αθανασάκης την καλεί να είναι «προσεκτική», γιατί βρισκόμαστε σε «μια περίοδο που το οικογενειακό εισόδημα πλήττεται καθημερινά».

Δίνοντας, παράλληλα και μια πρώτη γεύση της «μαύρης βίβλου» που θα παρουσιάσει ο Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ για τα «έργα και τις μέρες» της κυβέρνησης, που ετοιμάζουν... πυρετωδώς τα επιτελεία της Χαριλάου Τρικούπη, ο Ν. Αθανασάκης κάλεσε τον «υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό να δώσουν απαντήσεις και να εξηγήσουν την κατάρρευση των εσόδων, να εξηγήσουν την αδυναμία συγκράτησης των δαπανών, να εξηγήσουν τη διόγκωση του δημόσιου χρέους».

Εξάλλου χτες απουσία του Γ. Παπανδρέου έγινε η πρώτη συνεδρίαση των συντονιστών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ενόψει της ΔΕΘ. Με δηλώσεις του ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Δ. Ρέππας ανέφερε ότι οι συντονιστές ασχολήθηκαν με το υλικό για τη «Βίβλο αναξιοπιστίας», το οποίο είναι σχεδόν έτοιμο, και όπως πρόσθεσε «θα εκδοθεί ένα τεύχος με στόχο να κυκλοφορήσει όταν ο πρωθυπουργός θα είναι στη ΔΕΘ».

Επίσης, ο Δ. Ρέππας δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τις συμπράξεις δημόσιου - ιδιωτικού τομέα, «καθώς εκτιμά ότι είναι ανεπαρκές»... Χωρίς ωστόσο να διαφοροποιηθεί με την ουσία του νομοσχεδίου, το οποίο εξυπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, στόχο και επιδίωξη εξάλλου και της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά με την αεροπορική τραγωδία στο Γραμματικό, ο Δ. Ρέππας είπε: «Δείχνουμε αυτοσυγκράτηση, κρατάμε στάση ευθύνης και δε θα επιδοθούμε σε πολιτική τυμβωρυχία». Το ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσε, θα φέρει το θέμα της τραγωδίας στις επιτροπές Μεταφορών και Αμυνας της Βουλής και θα ζητήσει ενημέρωση από τους αρμόδιους υπουργούς.

Αύριο και μεθαύριο, υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου, θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ στο Τεχνολογικό Πάρκο του Λαυρίου, με θέμα «Πολιτική κατάσταση, στρατηγική και προγραμματισμός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ