Τετάρτη 24 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΤ
Το «φτηνό» κοστίζει ακριβά

Τα φτηνά πίτουρα έλεγαν κάποτε τα τρώνε οι «κότες». Σήμερα όμως άλλαξαν οι διατροφικές συνήθειες και οι κότες τρώνε τα «ακριβά» πίτουρα. Αυτό αποφάσισαν οι ιθύνοντες της ΕΡΤ και αποφάσισαν να μπουν στον «ακριβό» ανταγωνισμό των ιδιωτικών καναλιών, βγάζοντας κι αυτοί στην αγορά το φτηνό ποιοτικά «χαρτί» των ριάλιτι, προσλαμβάνοντας μάλιστα τα «καμένα χαρτιά» των ριάλιτι των ιδιωτικών καναλιών (βλέπε Δρούζα). Τι κι αν ο κόσμος βοά για τη φτήνια των τηλεοπτικών προγραμμάτων, αφού η τηλεθέαση «διαψεύδει» τις θεωρίες. Αυτά θέλει ο κόσμος, αυτά του δίνουμε, λένε. Κανείς δε σκέφτεται όμως ότι όταν πουθενά δεν έχει κάτι διαφορετικό για να επιλέξει το κοινό, φυσικό - και καταστροφικό μαζί - είναι να βλέπει από το χείριστο το χειρότερο. Και τις ευθύνες τις ρίχνουμε πάντα στο κοινό. Οχι ότι είναι άμοιρο ευθυνών και το κοινό, αλλά είναι πολύ μικρή η ευθύνη, αφού καμιά συμμετοχή δεν έχει στις αποφάσεις αυτών που αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς.

Νέα ήθη και παλιά έθιμα λοιπόν, στη Νέα Ελληνική Τηλεόραση, που εξαργυρώνει με νέους τρόπους τις κυβερνητικές οφειλές σε «ημέτερους», με ξένα όμως κόλλυβα, δηλαδή τα χρήματα του κόσμου. Οπως η ίδια η ΕΡΤ ανακοίνωσε μετά τα σενάρια για την αμοιβή της, κάθε εκπομπή (καθημερινή) θα κοστίζει στην ΕΡΤ 11.000 ευρώ, δηλαδή 220.000 ευρώ το μήνα. Και τι θα προσφέρει στο κοινό για του οποίου την εκπαίδευση και ψυχαγωγία κόπτονται; Ανθρώπινα δράματα σε θέαση, ό,τι έμαθε αυτά τα χρόνια να κάνει στα ιδιωτικά κανάλια. Δεν είναι μόνο το κόστος, κυρίως είναι το προσφερόμενο «αγαθό» που κάθε άλλο παρά αγαθό είναι. Αν δεν ήταν ήδη γεγονός θα πίστευε κανείς πως είναι ράδιο αρβύλα, όχι γιατί υπάρχει εμπιστοσύνη στη Νέα Ελληνική Τηλεόραση, αλλά γιατί θα απαιτούσε ο κόσμος - που πληρώνει πάντα τα σπασμένα - και τσάμπα να προσφερόταν κάθε κυρία Δρούζα να κάνει εκπομπή να μην τη «φιλοξενούσε» η ΕΡΤ.

Μετά το πανηγύρι της «Γιουροβίζιον» που έπαιζε επί ίσοις όροις με τα «Φέιμ Στόρι», σε ύφος και κόστος, ο ανταγωνισμός πάει μακριά τη βαλίτσα και σε άλλα ριάλιτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στενοχωρημένοι φέρονται Ανίτα Πάνια, Κώστας Μυλωνάς, Λαμπίρη, Τατιάνα και άλλοι του σιναφιού, γιατί η ΕΡΤ κάνει διακρίσεις, ενώ αυτοί έχουν υψηλότερα ποσοστά τηλεθέασης από τη Δρούζα. Μήπως να το σκεφτείτε και να κάνετε ένα τέταρτο κανάλι μαζεύοντας όλους τους αρχικουτσομπόληδες; Αυτό θα ήταν πρωτοτυπία. Εξάλλου Δρούζες υπάρχουν πολλές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ