Τετάρτη 24 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Η πολιτική της ακρίβειας θα πάρει απάντηση

Το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για να καταδικάσουν οι εργαζόμενοι τη δικομματική συμπαιγνία που ευθύνεται και για τις απανωτές ανατιμήσεις στα ήδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, εντείνοντας την ακρίβεια για τις εργατοοικογένειες. Αυτά σημειώνει μεταξύ άλλων η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, σε ανακοίνωσή της με αφορμή το νέο κύμα ανατιμήσεων που ετοιμάζει η ΝΔ, ξεκινώντας από τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Η υποκρισία της κυβέρνησης δεν έχει όρια! Ενώ στα λόγια εμφανίζεται καθημερινά να "κλαψουρίζει" ότι δε θα επιτρέψει ανατιμήσεις, έρχεται η ίδια να ανοίξει το νέο χορό της ακρίβειας με τις αυξήσεις έως και 6,5% της ΔΕΗ από 1η Σεπτέμβρη. Δίνει έτσι το στίγμα στους βιομηχάνους να δράσουν και αυτοί ακόμα πιο κερδοσκοπικά σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών.

Η ακρίβεια σε συνδυασμό με την παρατεταμένη λιτότητα, τις συντάξεις πείνας και την αντιλαϊκή φορολογική επιδρομή, αναδείχνει την ανάγκη μαχητικής απάντησης των εργατοϋπαλλήλων καθημερινά. Μπροστά όμως στα εγκαίνια και τις φιέστες της ΔΕΘ έχουν τη δυνατότητα όλοι οι μισθωτοί, μαζί με το ΠΑΜΕ, να στείλουν το δικό τους μήνυμα αντίστασης στη ΝΔ αλλά και στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, που σε συμπαιγνία, χρόνια τώρα με τις πολιτικές τους, από τη μια αυξάνουν τα βάσανα για το λαό και από την άλλη τα πλούτη για τα μονοπώλια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ