Τετάρτη 24 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΡΑΤΣΙ - ΠΡΟΚΛΗΣΗ σε βάρος του λαού

ΚΚΕ: Καμιά αύξηση. Κατάργηση του ανταποδοτικού τέλους. Η ΕΡΤ να χρηματοδοτηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό

Με άλλα 26 εκατομμύρια ευρώ ανά τετράμηνο αποφάσισε η κυβέρνηση να φορτώσει το λαό, αυξάνοντας το τέλος υπέρ της ΕΡΤ, έκανε γνωστό χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θ. Ρουσόπουλος. Ετσι, ο ελληνικός λαός καλείται να πληρώσει τα «σπασμένα» της πολιτικής και τακτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ στο χώρο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης και, ταυτόχρονα, να χρηματοδοτήσει τα ανάλογα σχέδια και επιδιώξεις της κυβέρνησης της ΝΔ. Κι όλ' αυτά σε μια περίοδο που τα λαϊκά εισοδήματα λεηλατούνται άγρια και πολύμορφα, με υπεύθυνη γι' αυτό την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Πρόκληση αποτελεί για τα λαϊκά στρώματα η απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει κατά 31% την έμμεση φορολογία υπέρ της ΕΡΤ ΑΕ, υπογραμμίζει σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, και τονίζει: «Η πρόκληση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν ακόμα περισσότερα, όχι για τη βελτίωση της κρατικής τηλεόρασης, αλλά για να κινηθεί προς τους άθλιους κανόνες που χαρακτηρίζουν τη λειτουργία της ιδιωτικής τηλεόρασης».

Και το σχόλιο καταλήγει: «Καμιά αύξηση. Κατάργηση του ανταποδοτικού τέλους. Η ΕΡΤ να χρηματοδοτηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό».


ΣΕΛ.  6   -   7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ