Τετάρτη 24 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το έγκλημα είχε προαναγγελθεί

Στις πλάτες του ελληνικού λαού θα φορτώσει η κυβέρνηση το οικονομικό κόστος για την εξασφάλιση της προπαγάνδας της μέσω της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Η έγκριση της αύξησης του ανταποδοτικού τέλους, που θα καταβάλλει και πάλι ο Ελληνας πολίτης από την τσέπη του, φαίνεται πως είχε αποφασιστεί από την κυβέρνηση εδώ και μήνες και, πάντως, είχε προαναγγελθεί από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Χρ. Παναγόπουλο, πριν τρεις μήνες περίπου. Αλλωστε, αποτελεί πάγια τακτική της ΕΡΤ να μην ξεφεύγει από τον κρατικό εναγκαλισμό και να ζητάει χρήματα από τον ελληνικό λαό προβάλλοντας σαν δικαιολογία την ...επιβίωσή της.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΕΡΤ με την ανάληψη των καθηκόντων του είχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ζητήσει από την κυβέρνηση την αύξηση του ανταποδοτικού τέλους. Στη συνέχεια όμως στις 19.1.2005, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, είχε δηλώσει ότι η κρατική ραδιοτηλεόραση δε θα ζητήσει κρατική βοήθεια, αλλά επιδίωξή της είναι «να έχει τη δυνατότητα να τα βγάλει πέρα μόνη της».

Λίγους όμως μήνες μετά, στις 13.5.2005, ο πρόεδρος της ΕΡΤ παρουσιάζοντας τα οικονομικά προβλήματα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης δήλωσε ότι θα ζητήσει από την κυβέρνηση αύξηση του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ, ώστε να εξυγιανθεί και η ρευστότητά της, παρέχοντας στους πολίτες καλύτερες υπηρεσίες και πλουσιότερο πρόγραμμα, ανταποκρινόμενη στην αποστολή της.

Ετσι κι αλλιώς, οι παρεχόμενες υπηρεσίες που έχει να παρουσιάσει η κρατική τηλεόραση καθόλου δεν ανταποκρίνονται στις οικονομικές θυσίες που καλείται να κάνει ο Ελληνας φορολογούμενος. Παρ' όλες τις ανακοινώσεις του προέδρου της ΕΡΤ για εσωτερικές παραγωγές αυτές δεν προχωρούν, ενώ τη στιγμή που δεν αξιοποιείται όλο το προσωπικό της, από την πρώτη στιγμή που άλλαξε η κυβέρνηση άρχισε να γίνεται σωρεία προσλήψεων, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα και με την απόκτηση «αστέρων» πολλών εκατομμυρίων.

Πάντως και χτες ανακοινώθηκε από τον υπουργό Επικρατείας ότι η δημόσια τηλεόραση θα δημιουργήσει τρία νέα ψηφιακά κανάλια. Το πρώτο θα είναι ψυχαγωγικού χαρακτήρα με την προβολή κινηματογραφικών ταινιών, το δεύτερο θα είναι αθλητικού περιεχομένου και το τρίτο θα είναι ένα κανάλι το οποίο θα απευθύνεται σε άτομα με αναπηρία, με ειδικές ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ