Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΝΕΟΛΑΙΑ
Οι νέοι ψάχνουν την αλήθεια

Νέοι και νέες κάθε ηλικίας ανταποκρίθηκαν και στο φετινό κάλεσμα της ΚΝΕ για συμμετοχή στο Φεστιβάλ, ώστε να συζητήσουν με τους νέους κομμουνιστές, αλλά και να απολαύσουν τις μεγάλες συναυλίες από τους τραγουδιστές και τα συγκροτήματα που πλαισιώνουν το πρόγραμμα. Μια επίσκεψη στο Φεστιβάλ, όπως μας είπαν οι περισσότεροι νέοι που συναντήσαμε στο χώρο, είναι μια καλή ευκαιρία για να μάθουν οι νεότεροι από τους αγώνες των παλιότερων, αλλά και να ενημερωθούν για τις εξελίξεις, έτσι όπως δεν τις προβάλλουν οι άλλοι. Ιδιαίτερη εντύπωση, όπως άλλωστε και κάθε χρόνο, δημιουργεί το στήσιμο της κόκκινης πολιτείας, που όπως είναι γνωστό στους επισκέπτες γίνεται από τα ίδια τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται το Φεστιβάλ η Πολυξένη Μαντζουράτου, η οποία θεωρεί τη συμμετοχή της σ' αυτό απαραίτητη. Και αυτό γιατί, όπως μας είπε, «το Φεστιβάλ είναι πολύ οργανωμένο και έχει λόγο ύπαρξης. Σε μας τους νέους θυμίζει κάποια πράγματα. Και αυτό γίνεται για παράδειγμα με τα περίπτερα που έχει για την Εθνική Αντίσταση. Για να μαθαίνουμε και να διδασκόμαστε εμείς οι νεότεροι. Είναι πολύ σημαντική αυτή η προσπάθεια της ΚΝΕ».

Για τον Θοδωρή Βαδάρο φέτος είναι η πρώτη επαφή του με το Φεστιβάλ. Ομως οι εντυπώσεις γι' αυτό είναι οι καλύτερες. Η συμμετοχή του - όπως μας είπε - είναι μια πράξη συνειδητή: «Με την "παγκοσμιοποίηση" θέλουν να μας κάνουν ανθρωπάκια και το καλό είναι ότι η ΚΝΕ αντιτίθεται και αγωνίζεται ενάντια σε αυτό».

Μια πρώτη γνωριμία με το Φεστιβάλ έγινε με την παρακίνηση των φίλων της, είπε η Μαριαλένα Πέττα και όπως δήλωσε έμεινε πολύ ευχαριστημένη με όσα είδε και άκουσε. Μάλιστα, θεώρησε σημαντική την έκθεση βιβλίου που φιλοξενείται στο χώρο «γιατί καλλιεργώντας το πνεύμα, έχεις και μεγαλύτερο όπλο στη σημερινή κοινωνία της παραπληροφόρησης».

Για πρώτη φορά συμμετείχε και ο Χρήστος Γιαννάκος. «Οι θεματολογίες που έχει επιλέξει η ΚΝΕ είναι επίκαιρες και επιβάλλεται εμείς οι νέοι να γνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, όπως η ανεργία, τα προβλήματα της παιδείας, των ναρκωτικών. Να είναι καλά τα παιδιά της ΚΝΕ και κάθε χρόνο να στήνουν τέτοια Φεστιβάλ», μας είπε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κρατάμε σφιχτά το κόκκινο νήμα... συνεχίζουμε! (2024-09-21 00:00:00.0)
Ομορφα Φοιτητικά Φεστιβάλ σε μεγάλες πόλεις (2017-03-22 00:00:00.0)
«Οικοδεσπότες» στη δική μας γιορτή (2005-09-16 00:00:00.0)
Γιορτή της νεολαίας στην πάλη για το σοσιαλιστικό αύριο (2004-09-18 00:00:00.0)
Η συνάντηση της νεολαίας (1998-09-18 00:00:00.0)
Τριήμερες εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη (1998-09-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ