Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η συνάντηση της νεολαίας

Με κέφι και ζωντάνια, νεανική δροσιά, με όρεξη και μεράκι και όλα μαζί πρωταγωνιστές στο διαφορετικό τρόπο ζωής και σκέψης, στο διαφορετικό τρόπο διασκέδασης. Νέοι και νέες από κάθε μεριά της ΑΘήνας, πιστοί στο ραντεβού, ήρθαν φέτος στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ ωθούμενοι από τα ίδια όνειρα, τα ίδια ιδανικά, τη διαφορετική πρόταση που τους προσφέρει η ΚΝΕ.

"Να βγούμε πιο δυνατοί","Να στείλουμε το μήνυμα της αντεπίθεσης","Υπάρχει και άλλος τρόπος να περνάμε καλά".Λόγια νέων που επαναλήφθηκαν πολλές φορές κατά τη χτεσινή πρώτη μέρα έναρξης του Φεστιβάλ. Κέφι, ζωντάνια, μεράκι οι επόμενες λέξεις, που ζωγραφίζονται στα πρόσωπά τους μαζί με την ελπίδα για το καλύτερο.

"Ερχομαι από πολύ μικρή στο φεστιβάλ. Εχω μάθει πολλά και πιστεύω ότι είναι καλό για κάθε νέο να έρθει και να γνωρίσει μια άλλη προοπτική, την ομορφιά του αγώνα, γι' αυτά που του ανήκουν", μας λέει η Γιώτα Ζώτου,που τη συναντήσαμε στο στέκι του σκάκι.

"Κάθε χρόνο το Φεστιβάλ το αποδέχονται όλο και περισσότεροι νέοι. Αυτό δεν είναι κάτι τυχαίο", λέει η Φιλιώ Σταματοπούλου."Και αυτό γιατί η ΚΝΕ αγγίζει τη νεολαία σε κάθε εκδήλωση της ζωής της και βρίσκει συγκεκριμένες απαντήσεις, προτάσεις γι' αυτά που την απασχολούν. Αυτό που λέμε είναι ότι έξω από τον αγώνα, την οργανωμένη ζωή, δεν μπορείς να έχεις αυτά που θες και αξίζει να γνωρίσεις αυτό το διαφορετικό".

Στον χώρο της Μόρφωσης βρήκαμε τον Γιάννη Λάγιο που επισκέφτηκε πρώτη φορά το Φεστιβάλ. "Είναι μια πολύ καλή εμπειρία. Είμαι σίγουρος ότι θα περάσω πολύ καλά. Υπάρχει φιλικό κλίμα και ήδη από τα πρώτα λεπτά που είμαι εδώ έχω εντυπωσιαστεί", μας είπε.

Για τον Χρήστο Γιώγο η χτεσινή πρώτη μέρα ήταν μια επιβράβευση των κόπων και της δουλιάς όλο το διάστημα του στησίματος: "Ελπίζω να αρέσει η δουλιά μας στους επισκέπτες και ειδικά στους νέους. Τα μηνύματά μας τα στέλνουμε και με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις. Είμαστε σίγουροι ότι όλοι θα περάσουμε καλά".

Επί τρία χρόνια ο Βαγγέλης Καραλής επισκέπτεται το χώρο και κάθε χρονιά "βλέπω ότι έρχεται περισσότερος κόσμος. Κάτι που σημαίνει ότι το μήνυμα της ΚΝΕ έχει απήχηση στους νέους". Και η αισιοδοξία για την τελική έκβαση των εκδηλώσεων διάχυτη στα λόγια όλων.

"Δεν έχω ξαναέρθει σε φεστιβάλ της ΚΝΕ. Είναι πολύ ωραία, έχω εντυπωσιαστεί και ειδικά όταν σκέφτομαι ότι όλο αυτό το χώρο τον έχουν στήσει τα παιδιά από μόνα τους. Σίγουρα όποιος έρθει εδώ θα έχει πολλά πράγματα να κάνει", μας λέει η Ελευθερία Χατζηπαναγιώτου,ενώ η Ράνια Σβορώνου δίνει το δικό της μήνυμα: "Κάθε νέος πρέπει να έρθει. Εχει πολλά να γνωρίσει και συγχρόνως να διασκεδάσει".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδήλωση γνωριμίας με νέες και νέους που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ (2024-10-02 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις υποδοχής νέων μελών και γνωριμίας με την ΚΝΕ (2021-11-24 00:00:00.0)
Μη σταματάς! Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς! Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός! (2021-06-16 00:00:00.0)
Γιορτή της νεολαίας στην πάλη για το σοσιαλιστικό αύριο (2004-09-18 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1997-09-23 00:00:00.0)
Οι νέοι χρωματίζουν το μέλλον (1997-09-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ