Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
Αγώνας για ασφαλή προγράμματα εφημεριών

"Εκπροσωπούμε τη μισθωτή εργασία και όχι την παραοικονομία. Εκπροσωπούμε αυτούς που λειτούργησαν και συνεχίζουν να λειτουργούν το ΕΣΥ με αξιοπρέπεια" τόνισε ο Ηλ. Σιώρας, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ

"Η ιατρική εργασία δεν αποτιμάται μόνο σε χρήμα, αλλά και σε ποιότητα". Με τη διαπίστωση αυτή του Ηλ. Σιώρα,γραμματέα της Επιστημονικής Επιτροπής του "Ευαγγελισμού" και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, συμφώνησαν όλοι οι γιατροί στη χτεσινή γενική συνέλευση, στο Δώμα του "Ευαγγελισμού".

Και ήταν πραγματικά μια από τις καλύτερες γενικές συνελεύσεις των τελευταίων χρόνων στον "Ευαγγελισμό" και από άποψη μαζικότητας και από άποψη αγωνιστικότητας. Εξίσου ικανοποιητική είναι η συμμετοχή των γιατρών στην απεργία. "Τέτοια απεργία είχε να γίνει εδώ και δέκα χρόνια", παραδέχονταν οι γιατροί στους διαδρόμους. Οι γιατροί αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία μέχρι την Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη, σύμφωνα με την απόφαση της τελευταίας γενικής συνέλευσης της ΕΙΝΑΠ. Σήμερα στις 8πμ θα κάνουν συγκέντρωση στην είσοδο του Νοσοκομείου, έξω από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ). Επίσης, αποφάσισαν την Τρίτη 22 Σεπτέμβρη να κάνουν νέα γενική συνέλευση στο Δώμα του "Ευαγγελισμού", ώρα 10πμ, για να εκτιμήσουν τις όποιες εξελίξεις.

Στη χτεσινή γενική συνέλευση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι κομμάτων και υποψήφιοι στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές, όπως ο Λεων. Αυδής,ο Θ. Κατριβάνος,ο Π. Μαντάς,η Α. Φιλίνη και ο κ. Καφέτζας.Επίσης, παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Β. Λαοπόδης,ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Χ. Ζαχαρόγιαννης,ο Σ. Μπαράτσης - που εργάζεται στον "Ευαγγελισμό" - εκ μέρους του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και ο μάνατζερ του "Ευαγγελισμού" Α. Παντουβάκης.Επίσης, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ) έστειλε τηλεγράφημα συμπαράστασης.

Σύμφωνα με τον Ηλ. Σιώρα, οι κενές θέσεις σε νοσηλευτικό προσωπικό στον "Ευαγγελισμό" υπερβαίνουν τις 600. Εξαιτίας αυτής της έλλειψης δε λειτουργούν 20 κρεβάτια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και οχτώ κρεβάτια της Μονάδας Εμφραγμάτων. Η κατάσταση αυτή θα οξυνθεί με το νέο τρόπο εφημερίας. "Δεν μπορεί να υποτιμώνται οι γνώσεις μας - συνέχισε ο Ηλ. Σιώρας. Εκπροσωπούμε τη μισθωτή εργασία και όχι την παραοικονομία. Εκπροσωπούμε αυτούς που λειτούργησαν και συνεχίζουν να λειτουργούν το ΕΣΥ με αξιοπρέπεια".

Ο Χ. Ζαχαρόγιαννης κάλεσε τους γιατρούς να μην κάνουν πίσω αν δεν υπάρξουν κονδύλια τέτοια, που να επιτρέπουν ασφαλή προγράμματα εφημερίας. Ο Σ. Μπαράτσης τόνισε ότι οι γιατροί είναι ενάντια στις πλασματικές αποδοχές και στην απλήρωτη εργασία και επανέλαβε ότι εκτός από το οικονομικό ζήτημα, υπάρχει και αυτό των ποιοτικών συνθηκών για την άσκηση της ιατρικής. Μαζί τους συμφώνησε και ο Β. Λαοπόδης,που είπε ότι οι γιατροί δεν αγωνίζονται πια για τα χρήματα, αλλά για να λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία σωστά, με επαρκή αριθμό εφημερευόντων. Επίσης, ανακοίνωσε την απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ, που λέει ότι αν μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα δεν υπάρξει απάντηση από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο.

Αντιδράσεις ξεσήκωσε η τοποθέτηση του μάνατζερ του "Ευαγγελισμού", Α. Παντουβάκη,ο οποίος ισχυρίστηκε ότι "μισθολογικά κανείς δεν πρόκειται να χάσει". Ωστόσο, σχολίασε αρνητικά ότι από το υπουργείο εγκρίθηκαν 173 εκατ. για την κάλυψη των εφημεριών μηνιαίως, όταν οι ανάγκες του Νοσοκομείου είναι 207 εκατ. δραχμές, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα ζητήσει από τον υπουργό να εγκρίνει 200 εκατ. δραχμές για τις εφημερίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ