Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αγωνιστική απάντηση σε υπουργείο και ΟΕΝΓΕ

Κλιμακώνουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης, απαντώντας στην αδιάλλακτη στάση του υπουργείου Υγείας, αλλά και στον υπονομευτικό ρόλο του προεδρείου της Ομοσπονδίας

Τον απεργοσπαστικό ρόλο του προεδρείου της ΟΕΝΓΕ και τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις του σε ρόλο υπαλληλίσκου του υπουργείου Υγείας, με στόχο τη διάσπαση του αγώνα των γιατρών, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ). Απαντώντας στην αδιάλλακτη στάση του υπουργείου Υγείας, αλλά και στον υπονομευτικό ρόλο της Ομοσπονδίας, οι γιατροί της Θεσσαλονίκης προχωρούν σε κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν από τις 4 του Σεπτέμβρη. Στα πλαίσια της απεργίας διαρκείας που έχουν κηρύξει και πραγματοποιούν με τη μορφή 5ήμερων επαναλαμβανόμενων, σήμερα θα προχωρήσουν σε κατάληψη του νοσοκομείου "Γ. Γεννηματάς" που βρίσκεται σε μέρα γενικής εφημερίας.

Οι γιατροί της Θεσσαλονίκης που συμμετέχουν στην απεργία σε ποσοστό πάνω από 75%, καταγγέλλουν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για αναίσχυντη και προβοκατόρικη πολιτική χρέωσης της δυσλειτουργίας του δημόσιου τομέα υγείας στους γιατρούς. Καταγγέλουν, ταυτόχρονα, την "σύμμαχο" και "συνεργό" του, όπως την αποκαλούν, ηγεσία του β'βάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου των γιατρών, την ΟΕΝΓΕ.

Οπως αναφέρει η ΕΝΙΘ, η απόφαση της ΟΕΝΓΕ να εντάξει και το Σαββατοκύριακο στην πενθήμερη απεργία, καθώς και να μη συγκαλέσει νέο Γ. Συμβούλιο με τη λήξη της απεργίας, αποτελεί "ολοφάνερη μεθόδευση η οποία στοχεύει στη διάσπαση και τον αποσυντονισμό του πανελλαδικού αγώνα όλων των Ενώσεων, που παλεύουν για τη σωστή λειτουργία των νοσοκομείων, την ανάκληση των υπουργικών αποφάσεων, την πληρωμή των εφημεριών στην ολότητά τους και το στήσιμο των προϋποθέσεων για την οριστική ανασυγκρότηση του νοσοκομειακού κινήματος".

Τέλος, προειδοποιεί τους "υπαλληλίσκους" του υπουργείου Υγείας, όπως τους χαρακτηρίζει, πως θα πάρουν την απάντησή τους στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας και καλεί "όσους τους στηρίζουν τόσα χρόνια στο Γενικό Συμβούλιο ας αναλάβουν την ύστατη ώρα τις ευθύνες τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ