Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΧΑΝΙΩΝ"
Ενισχύστε τη φωνή σας με την ψήφο!

Συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Νταγκουνάκη υποψήφιου νομάρχη της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας"

Το ερώτημα δεν είναι ποια πρόσωπα θα εκλεγούν, αλλά αν θα επιδοκιμαστούν οι μέχρι τώρα πολιτικές επιλογές ή αν θα ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πορεία στη Νομαρχία Χανίων. Ο δρόμος της σύγκρουσης με την κυβερνητική πολιτική θα ενεργοποιήσει το λαό και θα φέρει αποτελέσματα.

Αυτό το μήνυμα έστειλε ο υποψήφιος νομάρχης Χανίων Γιώργος Νταγκουνάκης της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας", σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Τετάρτη το βράδυ, στο εκλογικό κέντρο της παράταξης, όπου παρουσιάστηκε η διακήρυξη και το ψηφοδέλτιο της Κίνησης.

"Σε αυτές τις εκλογές θα κριθούν οι δύο διαφορετικές λογικές που έχουν ξεδιπλωθεί μέχρι σήμερα στο χώρο της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Η μία πολιτική επιβάλλει στη Νομαρχία Χανίων να παραμένει "κλεισμένη" στα όρια που της επιτρέπει η εκάστοτε κυβερνητική πολιτική και οι οδηγίες της ΕΕ", επισήμανε ο υποψήφιος νομάρχης.

Η άλλη, η διαφορετική λογική, τόνισε, "είναι η λογική που θέλει την Τοπική Αυτοδιοίκηση προμαχώνα της ανυποχώρητης υπεράσπισης των λαϊκών προβλημάτων, αποφασιστικής αντίστασης σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο της αγωνιστικής συσπείρωσης και διεκδίκησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της νεολαίας, της προβολής των οραμάτων τους, για μια ζωή αντάξια του μόχθου τους. Είναι η λογική που πρόβαλλε η ΝΑΣ από την πρώτη στιγμή που συγκροτήθηκε εκλεγμένη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση".

Στις επερχόμενες εκλογές, αναφέρεται στη διακήρυξη της ΝΑΣ, "δε θα εκλεγεί βέβαια κυβέρνηση, όμως το αποτέλεσμά τους θα παίξει σημαντικό ρόλο και για την πορεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη γενικότερη πορεία των πολιτικών εξελίξεων, αφού θα καθορίσει το νέο συσχετισμό δυνάμεων".

Τα προβλήματα όπως είναι ανεργία, η λιτότητα, η άγρια φορολογία και οι περικοπές σε μισθούς και μεροκάματα πλήττουν και τα Χανιά. Η στάση της σημερινής δημοτικής αρχής ήταν "να σταθούν εχθρικά στους αγρότες που ξεσηκώθηκαν για τις τιμές στα προϊόντα τους, τους ναυτεργάτες που υπερασπίζονταν τη δουλιά τους, τους εκπαιδευτικούς που μάτωναν για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας", επισήμανε ο Γ. Νταγκουνάκης.

Εφτασαν τέσσερα χρόνια...

"Από τις προηγούμενες νομαρχιακές εκλογές, συνέχισε, πέρασαν τέσσερα χρόνια. Ηταν αρκετά, για να επιβεβαιωθούν στη ζωή αυτά που έλεγε τότε η ΝΑΣ, ότι δηλαδή σήμερα η ΝΑ δεν είναι δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση, αλλά ένας ακόμα διοικητικός μηχανισμός μακριά από το λαό, στην υπηρεσία της κυρίαρχης πολιτικής. Ενα εκσυγχρονισμένο θεσμικό όργανο, χωρίς πόρους και αρμοδιότητες, αναγκαίο για τις αναπροσαρμογές του πολιτικού συστήματος της χώρας μας στα πλαίσια της ΕΕ", κατέληξε.

"Ο δρόμος του αγώνα, τονίζεται στη διακήρυξη της ΝΑΣ, είναι ο μοναδικός, για να ταρακουνήσει περιφέρειες, υπουργεία, κυβερνήσεις και να κάνει έργο με βάση τις ανάγκες του νομού. Οι Χανιώτες έχουν χορτάσει μεγάλα λόγια για "επανάσταση" στους θεσμούς, ανάπτυξη, αναβάθμιση, αναγέννηση της αυτοδιοίκησης, που με νέες αρμοδιότητες και τοπικούς προγραμματισμούς θα ανταποκριθεί στις ανάγκες του νομού".

Τέλος, η ΝΑΣ κάλεσε όλους τους δημότες των Χανίων να παλέψουν, για να αλλάξει συνολικά κατεύθυνση η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και να στείλουν μήνυμα αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική και στους τοπικούς εκφραστές της. Ο Γ. Νταγκουνάκης υπογράμμισε: "Ενισχύστε τη δικιά σας φωνή, υπερασπιστείτε τα συμφέροντά σας, στηρίξτε τη ΝΑΣ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ