Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Στην κάλπη το ψηφοδέλτιο με το γαρίφαλο

Σε μεγάλη συγκέντρωση στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του συνδυασμού της ΝΑΣ στην Καρδίτσα, ο υποψήφιος νομάρχης Βαγγέλης Μπούτας κάλεσε τους κατοίκους του νομού να ψηφίσουν ΝΑΣ, για την ελπίδα ενός καλύτερου αύριο

Να ρίξουν το ψηφοδέλτιο της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας", με σήμα το γαρίφαλο, στην κάλπη, κάλεσε τους Καρδιτσιώτες ο Βαγγέλης Μπούτας,υποψήφιος νομάρχης του νομού, μιλώντας χτες βράδυ σε μεγάλη συγκέντρωση στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του συνδυασμού του στην Καρδίτσα. Ο Β. Μπούτας μέσα σε θύελλα χειροκροτημάτων και συνθημάτων, αναφέρθηκε στο ψηφοδέλτιο νίκης της ΝΑΣ, στο οποίο συμμετέχουν αγωνιστές των μπλόκων της αγροτιάς, των εργαζομένων, των εκπαιδευτικών, των επιστημόνων, των γυναικών, της νεολαίας, των συνταξιούχων του νομού, άνθρωποι όλων των κοινωνικών στρωμάτων, όλου του πολιτικού φάσματος.

"Κι άλλοι πολλοί αγωνιστές - είπε - που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ και σ' άλλα κόμματα ήθελαν να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιό μας. Κι αντιμετώπισαν τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία που θυμίζουν άλλες, αλήστου μνήμης, εποχές. Αυτός ο αυταρχισμός δεν εμπόδισε πάρα πολλούς που ανήκουν σ' αυτά τα κόμματα να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιό μας. Δείχνει, όμως, ότι οι αντίπαλοί μας έχουν πανικοβληθεί μπροστά στη λαϊκή απήχηση του συνδυασμού μας κι έχασαν την ψυχραιμία τους". Και ο Β. Μπούτας, συνέχισε λέγοντας: "Σ' αυτές τις εκλογές ο λαός της Καρδίτσας πρέπει ν' αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θ' αφήσει. Θα πάει μ' αυτούς που δημιουργούν και οξύνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγρότης, ο εργάτης, ο επαγγελματοβιοτέχνης, ο επιστήμονας, οι γυναίκες, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, ψηφίζοντας τους εκπροσώπους τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ή θα πάει με εκείνους που βρίσκονται μέσα στο λαό και δίπλα του, στους αγώνες του;".

Στη συνέχεια ο Β. Μπούτας αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο λαό του νομού και ανέπτυξε τις προτάσεις και τις θέσεις της ΝΑΣ για μια ανάπτυξη υπέρ του νομού και των κατοίκων του. Και υπογράμμισε ότι η Καρδίτσα πρέπει και μπορεί να βγει από τον απομονωτισμό της και την αναπτυξιακή υποβάθμιση και να ακολουθήσει το δρόμο της προόδου.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ρόλο που έπαιξε ο νομάρχης και η πλειοψηφία των δημάρχων και κοινοταρχών της περιοχής στην εξυπηρέτηση της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται και στην υπονόμευση των κοινωνικών αγώνων που αναπτύχθηκαν. Ο Β. Μπούτας κάλεσε τους Καρδιτσιώτες να καταδικάσουν με την ψήφο τους τους κάθε λογής υπηρέτες και διαχειριστές της πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης και να υπερψηφίσουν το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ. Ενα ψηφοδέλτιο στο οποίο - όπως είπε - συμμετέχουν αγωνιστές από όλους τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς χώρους από όλο το πολιτικό φάσμα και εκφράζει τους πόθους και τις ελπίδες των Καρδιτσιωτών.

"Ψηφίζοντας το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ - κατέληξε ο Β. Μπούτας - ο Καρδιτσιώτης ψηφίζει για μια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στήριγμα στους αγώνες το,υ για μια καλύτερη ζωή των λαϊκών στρωμάτων, για την ελπίδα ενός καλύτερου αύριο του νομού και των κατοίκων του".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ