Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Δε γίνονται ΚΕΚ τα ιδιωτικά ΙΕΚ

Τουλάχιστον μέχρι το Μάρτη του 1999 τα ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) και οι ιδιωτικές επαγγελματικές σχολές δεν μπορούν να πιστοποιηθούν ως Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ). Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) απέρριψε σχετική αίτηση αναστολής επτά ιδιωτικών ΙΕΚ, που ζητούσαν να ανασταλεί απόφαση του υπουργού Εργασίας, με την οποία οι ιδιωτικές και επαγγελματικές σχολές δεν έχουν δικαίωμα να πιστοποιηθούν ως ΚΕΚ.

Τα επτά ΙΕΚ και η Πανελλήνια Ενωση Ιδιωτικών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, που προσέφυγαν στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο, κινδυνολόγησαν πως με την επίμαχη Υπουργική Απόφαση επέρχεται περιορισμός του κύκλου εργασίας τους και πως θα αναγκαστούν να προχωρήσουν ακόμη και σε απόλυση προσωπικού.

Χωρίς περιορισμούς

Ολοι οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης μπορούν να προσλαμβάνονται και να διορίζονται ανεξαιρέτως και χωρίς κανέναν περιορισμό στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας και στα νομικά πρόσωπα υγείας και πρόνοιας, σύμφωνα με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που κατέθεσαν για επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) οι υπουργοί Υγείας, Εθνικής Οικονομίας και Εσωτερικών.

Την τελευταία εβδομάδα είχαμε άλλα δύο Προεδρικά Διατάγματα που αφορούσαν στην πρόσληψη και στον διορισμό των πολιτών της Κοινότητας στα πανεπιστήμια και στην πρόσληψη δικηγόρων ως νομικών συμβούλων. Αξίζει να επισημάνουμε ότι τα Προεδρικά Διατάγματα για τους πανεπιστημιακούς και τους δικηγόρους έβαζαν κάποιος περιορισμούς για την πρόσληψη των Ευρωπαίων σε μερικές θέσεις, ενώ στον ευαίσθητο χώρο της υγείας δεν μπαίνει κανένας απολύτως περιορισμός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ