Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΣΙΩΝΗΣ
Η Πάτρα θα "μιλήσει" στις 11 Οκτώβρη!

Παλμός και μαχητικότητα στη συγκέντρωση της δημοτικής κίνησης "Πάτρα - Μπροστά"

(ΠΑΤΡΑ Του ανταποκριτή μας)

Η φωνή της "άλλης Πάτρας" ακούστηκε στεντόρεια χτες στη συγκέντρωση της δημοτικής κίνησης "Πάτρα Μπροστά". Ανθρωποι κάθε ηλικίας από όλα τα σημεία της πόλης, άνθρωποι από κάθε κοινωνική και επαγγελματική ομάδα, ενώθηκαν χτες έξω από το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού, για να δουν και να ακούσουν τον υποψήφιο δήμαρχο Παναγιώτη Κοσιώνη και να διατρανώσουν την απόφασή τους, να βάλουν με την ψήφο τους τέρμα στο πολύχρονο τέλμα της πόλης, να τη βγάλουν από το αδιέξοδο που έχει περιπέσει και να την οδηγήσουν στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου. Ολοι αυτοί ένωσαν τη φωνή τους διατρανώνοντας πως "στις 11 Οκτώβρη η Πάτρα θα μιλήσει. Με δήμαρχο Κοσιώνη τη μόνη λύση".

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του βετεράνου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Τάκη Σταθάτου και στη συνέχεια παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο νίκης του συνδυασμού. Ανακοινώθηκαν και τα υπόλοιπα ονόματα των υποψηφίων που είναι: Γιάννης Γκολέσης προπονητής ποδοσφαίρου, Θανάσης Ηλιόπουλος επαγγελματίας, Αγγελική Καυγά γεωπόνος, καθηγήτρια ΤΕΙ Μεσολογγίου, Ανδρέας Λάγδας μαθηματικός, στέλεχος επιχείρησης, Ελένη Λέκκα εργάτρια, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ιματισμού Πάτρας, Θεόδωρος Μπενέτος οικοδόμος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου, Ζωή Παπαγιαννοπούλου εργάτρια, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ιματισμού Πάτρας, Παναγιώτης (Τόμης) Παπαδόπουλος έμπορος λαϊκών αγορών, Φωτεινή Τριανταφύλλου - Σώρα ιδιωτική υπάλληλος, Νίκος Τσιμπέρης πανεπιστημιακός, Γεώργιος Φάκος εργολήπτης δημοσίων έργων, Χρήστος Χριστόπουλος οδοντίατρος, ποδοσφαιριστής, πρώην αθλητής βόλεϊ, τέως μέλος του ΚΣ της ΕΦΕΕ, τέως εκπρόσωπος στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο επικεφαλής του συνδυασμού Π. Κοσιώνης ο οποίος αναφέρθηκε στη σημερινή δυσμενή κατάσταση της πόλης τονίζοντας πως: "αυτή η Πάτρα δεν είναι η Πάτρα των παιδικών μας χρόνων ούτε των εφηβικών μας ονείρων, ούτε αυτή που θα θέλαμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας".Αναφερόμενος στις αιτίες που την έκαναν έτσι σημείωσε τις επιλογές της κυβέρνησης που μετέτρεψε την Πάτρα σε πρωτεύουσα της ανεργίας και της υποβάθμισης. Πρόσθεσε πως, ευθύνες έχει και η απερχόμενη δημοτική αρχή, επειδή ανέχτηκε και σιγοντάρισε τα κυβερνητικά σχέδια, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: "η πόλη πάσχει από πολιτική αφωνία" και έχει ανάγκη από μια δημοτική αρχή που θα αγωνίζεται και θα διεκδικεί αυτά που δικαιούται.

Αυτή η ανάγκη ήταν που ένωσε όλους τους Πατρινούς στο ψηφοδέλτιο της "Πάτρα Μπροστά", με μόνο στόχο να βγει η πόλη από το τέλμα. Ο επικεφαλής του συνδυασμού αναφέρθηκε στη σύνθεση του ψηφοδελτίου που περιλαμβάνει πολίτες που ανήκουν σ' όλους τους πολιτικούς χώρους, για να δείξει πως όταν τα προβλήματα είναι κοινά, κοινή είναι και η απάντηση του λαού. Γι' αυτό το ψηφοδέλτιο περιλαμβάνει ανθρώπους του "χεριού" και του πνεύματος, οι οποίοι σε λίγες μέρες θα είναι εντολοδόχοι της θέλησης του λαού και θα εργάζονται για τα συμφέροντά του.

Ηταν τόση η αποφασιστικότητα και η διάθεση συσπείρωσης των παρευρισκομένων, που δεν έχασαν τον παλμό τους ούτε όταν έπεσαν για λίγο οι ασφάλειες των μικροφώνων, "από την υψηλή τάση του πάθους των δημοτών για αλλαγή", όπως είπε χαριτολογώντας ο Π. Κοσιώνης. Το "κενό" καλύφθηκε από τις στεντόρειες φωνές, ειδικά των νέων ανθρώπων που θεωρούσαν πως: "Η Πάτρα θέλει δήμαρχο" και καλούσαν το λαό να αλλάξει σελίδα, επειδή "Ενα δρόμο έχουμε, μια επιλογή Δήμαρχος Κοσιώνης για την Αλλαγή" και "Τέρμα πια στην κοροϊδία η Πάτρα δε σηκώνει άλλη ανεργία".

Αυτή την απαίτηση του κόσμου για αλλαγή αποτύπωσε και ο Π. Κοσιώνης καταλήγοντας με τη σιγουριά πως: "στις 18 Οκτώβρη ο ήλιος που θα ανατείλει από το Παναχαϊκό θα φωτίσει μια Πάτρα με αναγεννημένη ελπίδα. Κι αυτό είναι στα δικά σας χέρια",είπε απευθυνόμενος στο λαό της πόλης που το επιβεβαίωσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ