Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΝΑΣ
"Ασθενεί" το Λαϊκό

"Καταδικάστε την πολιτική που συνειδητά έχει υποβαθμίσει το δημόσιο τομέα υγείας", παρότρυνε τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο ο υποψήφιος πρόεδρος της υπερνομαρχίας Αθήνας - Πειραιά της ΝΑΣ, Σπύρος Χαλβατζής

"Αν δεν παλέψουμε, δε γίνεται τίποτα". Αυτή ήταν η προτροπή και απάντηση του υποψήφιου προέδρου της διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (ΝΑ) Αθήνας - Πειραιά της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας", Σπύρου Χαλβατζή,στις διαμαρτυρίες των εργαζομένων στο Λαϊκό Νοσοκομείο - όπου περιόδευσε χτες - για τις άθλιες συνθήκες εργασίας και την υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας. Στο ίδιο ακριβώς νοσοκομείο, όπου περιόδευσε "ξαφνικά" ο Κ. Σημίτης, τον περασμένο Γενάρη και προεξόφλησε την αντιμετώπιση και επίλυση όλων των προβλημάτων.

Ελλειψη νοσηλευτικού, κυρίως, προσωπικού, προβλήματα λόγω παλαιότητας του κτιρίου, διώξεις εργαζομένων, έλλειψη γιατρού εργασίας, υπερβολικός φόρτος δουλιάς, χωρίς μάλιστα πρόσθετη αμοιβή, είναι μερικά από τα προβλήματα που διαπίστωσαν ο Σπ. Χαλβατζής και ο Χάρης Χουρδάκης,υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ, συνοδευόμενοι από κλιμάκιο του συνδυασμού.

Προβλήματα, που για να λυθούν - όπως σημείωσε ο Σπ. Χαλβατζής - απαιτείται η αλλαγή των συσχετισμών σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο. "Γι' αυτό, τόνισε στους εργαζόμενους, σας καλούμε στις εκλογές αυτές να ψηφίσετε πολιτικά. Να καταδικάσετε την πολιτική που συνειδητά έχει υποβαθμίσει το δημόσιο τομέα υγείας και τους εργαζόμενους σ' αυτόν". Και συνέχισε: Να υπερασπιστείτε τη δημόσια υγεία, το αξιόπιστο, εξειδικευμένο δυναμικό και το τεράστιο έργο που προσφέρουν τα δημόσια νοσοκομεία, παρά τις πολλές δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν.

Την ύπαρξη αρκετών προβλημάτων -όπως την παλαιότητα του κτιρίου και του ακατάλληλου των θεμελιώσεων- παραδέχτηκε και ο πρόεδρος του νοσοκομείου, Γ. Παπαδόπουλος,με τον οποίο συναντήθηκε το κλιμάκιο της ΝΑΣ.

Σωρός τα παράπονα των εργαζόμενων: "Ερχόμαστε νωρίτερα, φεύγουμε αργότερα, από το ωράριό μας", "Δεν μπορούμε να αρρωστήσουμε. Μας παραπέμπουν σε ένορκη διοικητική εξέταση", ενώ ο γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων, Θ. Ζαβλανός,σημείωσε πως υπάρχουν 123κενές θέσεις σε νοσηλευτικό προσωπικό. "Το υπουργείο με υπερωρίες προσπαθεί να καλύψει τα κενά", σημείωσε.

Στην κατάσταση αυτή πρέπει να απαντήσετε και με την ψήφο σας, σημείωσε ο Σπ. Χαλβατζής μιλώντας στους εργαζόμενους. Να δοθεί ένα μάθημα στην κυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα να ανασυντάξετε τις δυνάμεις σας, καθώς ο χώρος της υγείας έχει υπάρξει μάχιμος. Στην άποψη που ακούστηκε "δεν ψηφίζω στις εκλογές", ο Σπ. Χαλβατζής, απάντησε: "Μα αυτό θέλει η άρχουσα τάξη. Να μας καθηλώσει στον καναπέ, να μην ελπίζουμε, να μην αγωνιζόμαστε".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να πάψει να είναι εμπόρευμα η Ψυχική Υγεία (2006-07-20 00:00:00.0)
Προβλήματα... εναρμονισμένα με την κυρίαρχη πολιτική (2000-02-11 00:00:00.0)
Νοσεί η δημόσια υγεία (1998-09-17 00:00:00.0)
Εσκεμμένη η υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας (1998-09-15 00:00:00.0)
Ψήφο στα αγωνιστικά ψηφοδέλτια, για να αλλάξουν οι συσχετισμοί (1998-09-12 00:00:00.0)
Ενέκριναν προϋπολογισμό κυβερνητικής υπηρεσίας (1997-12-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ