Τρίτη 15 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ"
Εσκεμμένη η υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας

Στο ΚΑΤ περιόδευσε χτες αντιπροσωπεία της ΝΑΣ, με επικεφαλής τον υποψήφιο πρόεδρο για τη διευρυμένη ΝΑ Αθήνας - Πειραιά, Σπ. Χαλβατζή και τους υποψήφιους δημάρχους Κηφισιάς και Αμαρουσίου, Μ. Στεφανίδου και Χρ. Μέντζο

Ελλειψη νοσηλευτικού, κυρίως, προσωπικού, εξοντωτικά ωράρια και ιδιωτικοποίηση τομέων της υγείας, είναι μερικά από τα προβλήματα που διαπίστωσαν, κατά την περιοδεία τους στο νοσοκομείο ατυχημάτων ΚΑΤ, ο υποψήφιος πρόεδρος της διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (ΝΑ) Αθήνας - Πειραιά, της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ), Σπύρος Χαλβατζής και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Κηφισιάς και Αμαρουσίου, Μαιρήνη Στεφανίδου καιΧρήστος Μέντζος,αντίστοιχα, συνοδευόμενοι από μέλη του συνδυασμού.

Προβλήματα, που όπως σημείωσε ο Σπ. Χαλβατζής στους εργαζόμενους, είναι κοινά με αυτά που αντιμετωπίζουν όλα τα νοσοκομεία, "αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής υποβάθμισης της δημόσιας υγείας και αντίθετα ενίσχυσης, με κάθε τρόπο, του ιδιωτικού τομέα, των μεγάλων συγκροτημάτων, που παρέχουν κυρίως ξενοδοχειακή κάλυψη".

Στο σημείο αυτό οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για την τύχη του δημόσιου τομέα υγείας, καθώς και στο νοσοκομείο τους δρομολογείται η ιδιωτικοποίηση τομέων του, όπως η καθαριότητα και η λειτουργία των πλυντηρίων. Συνέπεια της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της υγείας, είναι η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού και στο ΚΑΤ, κάτι που συνεπάγεται για τους εργαζόμενους εντατικοποίηση της δουλειάς, αλλά και υποβάθμιση της παρεχόμενων υπηρεσιών. Χαρακτηριστικό είναι ότι λείπουν από 41 - 50% οργανικές θέσεις, κάτι που αφορά κυρίως νοσηλευτές, ακτινολόγους, φυσιοθεραπευτές και παρασκευαστές.

"Γίνονται κάποιες προσλήψεις, τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής, ωστόσο τα ωράρια είναι εξοντωτικά. Οι εντατικοί ρυθμοί δουλιάς, σε συνδυασμό με τις κενές οργανικές θέσεις και τη μόνιμη εφημερία, στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο, δυσκολεύουν τόσο τους εργαζόμενους, όσο και τις δυνατότητες που έχουν να περιθάλψουν ουσιαστικά τους ασθενείς". Ο ίδιος σημείωσε πως η περικοπή των εφημεριών που αποφάσισε το υπουργείο Υγείας - για το θέμα αυτό οι νοσοκομειακοί γιατροί αυτό βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις - δεν αποτελεί μόνο ιατρικό πρόβλημα, αλλά έχει επιπτώσεις και στην ποιότητα της δημόσιας υγείας.

Από την πλευρά τους τα μέλη της ΝΑΣ, κάλεσαν τους εργαζόμενους να δώσουν τη μάχη για αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας. Να ενισχύσουν τη ΝΑΣ, που αποτελεί την άλλη φωνή, την άλλη άποψη. Που αντιμάχεται την ιδιωτικοποίηση στο χώρο της υγείας και να υπερψηφίσουν και στους δήμους, τα ψηφοδέλτια εκείνα που αντιπαλεύουν τη λογική μετατροπής των δήμων σε φορομπήχτες και φοροεισπράχτορες.

"Θέλουμε να πιστεύουμε, κι αυτό φάνηκε από τη σημερινή (σ. σ. χτεσινή) περιοδεία, ότι οι εργαζόμενοι στην υγεία θα στείλουν, και με την ψήφο τους, ένα μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής",τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ