Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Θέλουμε Δήμο μπροστάρη στους αγώνες!

Το πρόγραμμα δράσης της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Περιστερίου", καθώς και ο βασικός κορμός του ψηφοδελτίου της παράταξης παρουσιάστηκαν χτες σε συνέντευξη Τύπου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων πολλών μαζικών φορέων

Να γίνει το Περιστέρι ανθρώπινη πόλη, αντάξια των κατοίκων της, μ' ένα Δήμο συμπαραστάτη, καθοδηγητή, μπροστάρη στους αγώνες για την επίλυση των προβλημάτων των Περιστεριωτών. Μ' ένα Δήμο που θα διεκδικεί, θα "μιλάει" για τα προβλήματα, τις αιτίες τους και τους υπεύθυνους για την αναπαραγωγή τους.

Σ' αυτόν ακριβώς το στόχο "υποτάσσεται" το πρόγραμμα δράσης της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Περιστερίου" (ΔΑΣΠ) που παρουσιάστηκε χτες, μαζί με υποψηφίους του συνδυασμού, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου βρέθηκαν εκπρόσωποι πολλών μαζικών φορέων της πόλης.

"Μπήκαμε στην τελική ευθεία για την εκλογική μάχη. Ολο το προηγούμενο διάστημα προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με το λαό, με περιοδείες μας σε συνοικίες, με εκδηλώσεις, εξορμήσεις". Αυτό σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος, Παναγιώτης Σοφός,ξεκινώντας την παρουσίαση του προγράμματος και συνέχισε:"Προβάλλαμε, τη συνολική μας αντίληψη, την εκτίμησή μας για τα προβλήματα, τις αιτίες τους, τους υπεύθυνους, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να επιλυθούν. Τρόποι που προϋποθέτουν τη δραστήρια συμμετοχή και παρέμβαση των Περιστεριωτών. Πρέπει στην πόλη μας να δημιουργηθεί μαζικό λαϊκό κίνημα. Αλλιώς τα προβλήματα δε λύνονται. Αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά μας με τους άλλους συνδυασμούς, που αρέσκονται στα μεγάλα λόγια, αλλά έτσι τα προβλήματα δε λύνονται κι αυτό ο λαός το κατάλαβε την τετραετία που πέρασε".

Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα της ΔΑΣΠ υπάρχει για τους εργαζόμενους και τα προβλήματά τους, μιας και το βασικό πρόβλημα της περιοχής είναι αυτό της απασχόλησης.

Η ΔΑΣΠ πιστεύει σε ένα δήμο μαχητικό, στο πλευρό των εργαζομένων ενάντια στην αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης, των βιομηχάνων και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ενας δήμος που θα παλεύει για: Το δικαίωμα στη δουλιά, ενάντια στην ανεργία, παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου, επιδότηση όλων των ανέργων μέχρι να βρουν δουλιά, επίδομα ίσο με το 80% του βασικού μεροκάματου, υπεράσπιση του 8ωρου, της πλήρης απασχόλησης, των συμβάσεων εργασίας, ουσιαστικές αυξήσεις, κοινωνική ασφάλιση με δημόσιο, δωρεάν και κοινωνικό χαρακτήρα, ουσιαστικές αυξήσεις στις συντάξεις, φορολογικές ελαφρύνσεις, αύξηση του αφορολόγητου ορίου.

Ενας δήμος που θα εναντιώνεται στα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, που θα απαιτεί εξυγίανση των δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων και την παραγωγική τους ανασυγκρότηση για το συμφέρον του λαού και του τόπου.

Η ΔΑΣΠ δεσμεύεται ότι θα συμβάλει στην ενημέρωση και οργάνωση των εργαζομένων, στην ανάπτυξη της πολιτιστικής τους δραστηριότητας, με τη δημιουργία Κέντρου Εργαζομένων που θα στεγάζει τα σωματεία της πόλης. Ακόμα δεσμεύεται ότι μαζί με τα σωματεία, την Επιθεώρηση Εργασίας, το ΙΚΑ θα παρέμβει σε χώρους δουλιάς για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Οι υποψήφιοι

Θέση στο πρόγραμμα της ΔΑΣΠ κατέχουν και οι γυναίκες, οι αλλοδαποί εργαζόμενοι, η νεολαία, οι υπερήλικοι, οι ΕΒΕ. Για τα προβλήματα αυτών των κοινωνικών ομάδων γίνεται εκτενής αναφορά, ενώ προτείνεται σειρά μέτρων για την αντιμετώπισή τους. Ζητήματα αιχμής για τη ΔΑΣΠ αποτελούν και η παιδεία, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στο Περιστέρι, ο αθλητισμός, η αξιοποίηση ελεύθερων χώρων, τα ναρκωτικά, ο πολιτισμός, το περιβάλλον και το πράσινο της πόλης, η απομάκρυνση του νεκροταφείου, η άρση του χαρακτηρισμού του Ελαιώνα ως ζώνη ελεγχόμενης ανάπτυξης, το κυκλοφοριακό, η υγεία - πρόνοια κ.ά.

Στη χτεσινή συνέντευξη ανακοινώθηκαν τα ονόματα των μέχρι στιγμής υποψηφίων, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί η κατάρτιση του ψηφοδελτίου. Υποψήφιοι είναι οι: Ν. Τσίλης πρόεδρος του Παραρτήματος Περιστερίου του Συνδικάτου Οικοδόμων και τα μέλη της διοίκησης Κ. Μερκούρης και Γ. Σταχούλης.Ο πρόεδρος του Σωματείου Ηλεκτροτεχνιτών Αθήνας Β. Ζαρκαδούλας.Από το παράρτημα του Συνδικάτου Κλάδων Ενδυσης η Ελένη Μενεγάκη και η Λέλα Κωσταντάρα.Ο Αλ. Κουτσουδάκης αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Φαρμάκου. Ο Γ. Πατεράκης από το σύλλογο εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ. Οι δάσκαλοι Α. Γράβος και Κ. Παπλωματάς.Ο πρόεδρος της Ενωσης Γονέων Γ. Ποντικάκης και από το ΔΣ οι Θ. Αθανασιάδης και Δ. Σωτηριάδης.Η Αγγελική Θεωδορίδου και ο Χ. Ανδρέου από συλλόγους γονέων.

Υποψήφιοι από το συνοικιακό κίνημα είναι: Ανθή Γιαννακοπούλου,Απ. Σταμπούρλος,Δ. Παντελιάς,Πίτσα Διασάκου,Π. Μεντρέγκας,Σ. Ζέρβας,Ν. Γιαννούλης,Σπ. Αχτίπης,Στ. Μπαλωμένου,Λ. Θανόπουλος,Β. Καταχανάς,Θ. Οσπιτσής,Γ. Κατιτζάρος.

Επίσης, οι Σ. Μαγγίνας αρχιτέκτονας - δημοτικός σύμβουλος, Μ. Κακλαμάνη οδοντίατρος, Μ. Φλώρου δικηγόρος, Γ. Τιμπλαλέξης δικηγόρος, Ηλ. Μιχαλαρέας γιατρός ψυχολόγος, Στ. Πιπεράκη οικονομολόγος, Τ. Κοτούλας πολιτικός μηχανικός. Ο ηθοποιός και γγ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Α. Βαρούχας και ο ηθοποιός Ν. Κεφαλάς.

Από τη νεολαία οι Μ. Ραγκούσης ιδιωτικός υπάλληλος, Ελ. Στεφανίδου φοιτήτρια, Τ. Καλογερόπουλος φοιτητής, Γ. Βούρος φοιτητής.

Ακόμα: Β. Δημόπουλος έμπορας, Β. Χουλιάρας αυτοκινητιστής γγ του σωματείου, Λ. Κουγιούτας ΕΒΕ, Γ. Πλατανιάς βιοτέχνης, Ρ. Τικοπούλου πρόεδρος του συλλόγου γυναικών, Π. Κατσάς πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων και Λ. Κουτσινός μέλος του ΔΣ, Δ. Μπουγιούκος πρόεδρος των πολυτέκνων Δυτικής Αττικής και Π. Αναγνώστου από το κίνημα ανέργων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ