Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Επιχείρηση εκτόνωσης και ... διανομής

Στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων γίνεται προσπάθεια από τις διοικήσεις, αλλά και ορισμένους κυβερνητικούς συνδικαλιστές, "να πέσουν οι τόνοι". Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται τηλεοπτικές δηλώσεις από συνδικαλιστές της ΕΙΝΗ (Ενωση Ιατρών Νοσηλευτηρίων Ηπείρου) ότι "οι κινητοποιήσεις των γιατρών αναστέλλονται".

Επισημαίνεται ότι είναι εύλογο το ενδιαφέρον ορισμένων κύκλων για την εξασφάλιση "ηρεμίας" στα νοσοκομεία της πόλης των Ιωαννίνων, αφού σύμφωνα με ορισμένα σχέδια τα νοσοκομεία αυτά, και ιδιαίτερα το "Χατζηκώστα", προορίζονται να καλύψουν ανάγκες του ΝΑΤΟ για τη φλεγόμενη Αλβανία και το Κόσσοβο.

Χτες, σε μια προσπάθεια να ενταχθούν οι διευθυντές του Νοσοκομείου "Χατζηκώστα" στη λογιστική λογική του υπουργείου Υγείας, ο πρόεδρος του νοσοκομείου συγκάλεσε σύσκεψη των διευθυντών. Σε αυτήν ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας - που έχει καταγγελθεί ως χουντικός - παρουσίασε σχέδιο το οποίο ισχυρίστηκε ότι επεξεργάστηκε με τη βοήθεια μέλους της Τριμελούς Επιτροπής της ΕΙΝΗ και στο οποίο διαμοιράζονται μεταξύ των τμημάτων τα κουτσουρεμένα 35 εκατομ. για κάθε μήνα που ενέκρινε το υπουργείο. Οι διευθυντές αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στη λογική της διαχείρισης των περικοπών των εφημεριών και παρέμειναν στις επιστημονικές προτάσεις όπως αυτές είχαν υποβληθεί στο υπουργείο το Μάη.

Περιοδεία Μαίρης Παντελή Να υπερασπιστούν το δημόσιο χαρακτήρα του νοσοκομείου, να δώσουν μάχη για την αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας και να διεκδικήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα, στέλνοντας και το ανάλογο μήνυμα στην κυβέρνηση με τις εκλογές της 11ης Οκτώβρη, κάλεσε τους εργαζόμενους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, η Μαίρη Παντελή υποψήφια δήμαρχος Ιωαννίνων της "Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης" (ΕΑΚ), στην προχθεσινή της περιοδεία.

Η υποψήφια δήμαρχος στη συνάντησή της με τους εργαζόμενους συζήτησε για τα καθημερινά εργασιακά τους προβλήματα, τα γενικότερα κοινωνικά προβλήματα και ανταλλάχτηκαν απόψεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη των Ιωαννίνων. Τα μέλη της ΕΑΚ δήλωσαν στους εργαζόμενους ότι θα βρουν συμπαραστάτες τη Δημοτική Κίνηση και τους δημοτικούς συμβούλους της, σε όλους αυτούς τους αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ