Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΛΠΕΑΣ
Αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των συγκοινωνιών

Περιοδεία του υποψήφιου δημάρχου Πειραιά της Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση", στο αμαξοστάσιο των ΗΣΑΠ

Το αμαξοστάσιο των ΗΣΑΠ, στον Πειραιά, ένα χώρο στενά συνδεδεμένο με την ιστορία της πόλης, επισκέφθηκε χτες κλιμάκιο της Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση", με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Παναγιώτη Σαλπέα.

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον υποψήφιο για τους κινδύνους που εγκυμονούν, τόσο το νομοσχέδιο που έχει έτοιμο η κυβέρνηση για τις αστικές συγκοινωνίες, όσο και ο νέος κανονισμός εργασίας, μέσω του οποίου επιχειρείται η κατάργηση του οχτάωρο και του πενθήμερου. Επίσης, η προωθούμενη κατάργηση των πράσινων λεωφορείων, εκτός από τη μείωση των οργανικών θέσεων στους ΗΣΑΠ, θα καταργήσει και ένα σημαντικό επικοινωνιακό μέσο που συνδέει με ποιοτικό τρόπο - όσον αφορά τη συχνότητα των δρομολογίων - τον Πειραιά με το Πέραμα και την Αθήνα. Να σημειωθεί ότι τα πράσινα λεωφορεία συμπληρώνουν σχεδόν 20 χρόνια κυκλοφορίας στους δρόμους του Λεκανοπεδίου και το γεγονός ότι κυκλοφορούν ακόμα οφείλεται στην άριστη συντήρηση από το υψηλά εξειδικευμένο προσωπικό του οργανισμού.

Ο Π. Σαλπέας τόνισε στους εργαζόμενους ότι, ενόψει της ιδιωτικοποίησης επιχειρήσεων και οργανισμών του δημόσιου τομέα, της αποδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων και της κατάργησης των δικαιωμάτων, πρέπει να υπάρχει μια δημοτική αρχή, που να καταλαβαίνει τα προβλήματα των εργαζομένων και να αγωνίζεται μαζί τους για την επίλυσή τους.

"Εμείς, συνέχισε ο υποψήφιος δήμαρχος, όλα τα χρόνια ήμασταν μαζί με τους εργαζόμενους στους αγώνες. Ανησυχούμε γι' αυτά τα προβλήματα που αγγίζουν τις συγκοινωνίες και τον ΟΛΠ. Δε θέλουμε ο Πειραιάς να είναι η πόλη των ανέργων. Αλλά και η δική σας δουλιά είναι πραγματικά δεμένη με την ιστορία του Πειραιά. Πρέπει να ανατρέψουμε αυτές τις εξελίξεις σε μια άλλη κατεύθυνση, που να εξασφαλίζονται θέσεις εργασίας με όλα τα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα. Θέλουμε μια πόλη καλύτερη για τα παιδιά μας, για τους εργαζόμενους, να σταματήσει η ανεργία. Ο δήμος μπορεί και πρέπει να παρεμβαίνει σε αυτά τα ζητήματα, σε συνεργασία με τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς".

Γραφείο ανάθεσης εργολαβιών...

Αναφερόμενος στις εκλογές, ο Π. Σαλπέας είπε ότι "είναι απαραίτητο να υπάρχει επαφή με τον κόσμο που δουλεύει στον Πειραιά. Τούτη την εποχή, ειδικά στο Δήμο του Πειραιά, λαμβάνει χώρα μια τραγική κατάσταση που δεν είναι τυχαία". Και ο υποψήφιος δήμαρχος συνέχισε: "Κάποιοι την έφτιαξαν και κάποιοι έχουν ευθύνες. Πρόκειται για τους ίδιους, που τώρα προσπαθούν να εμφανιστούν σαν ανεύθυνοι. Μας ρώτησαν πριν για τα σκουπίδια. Επίτηδες, έχοντας τα λεφτά των Πειραιωτών στην τσέπη τους, τα χρησιμοποίησαν αλλού και άφησαν την καθαριότητα να ολισθαίνει. Αυτό, επισήμανε ο Π. Σαλπέας, είναι προπομπός της ιδιωτικοποίησης. Αυτή είναι η φιλοσοφία τους για το δήμο. Να τον μετατρέψουν σε γραφείο ανάθεσης εργολαβιών και προμηθειών. Αυτό είναι καταστροφή. Εμείς θέλουμε ένα δήμο με κοινωνικό πρόσωπο, δημόσιο χαρακτήρα, που να μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα χωρίς να χαρατσώνει τον κόσμο για υπηρεσίες, όπως οι παιδικοί σταθμοί, ο αθλητισμός, η αποκομιδή των απορριμμάτων κ. ά. Συγχρόνως, η κυβέρνηση πρέπει να δώσει τα χρήματα που χρωστά στην Αυτοδιοίκηση για να κάνει κοινωνικό έργο και όχι να μοιράζουν αρμοδιότητες χωρίς πόρους για την εφαρμογή τους".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τιμή στον Παναγιώτη Σαλπέα (2004-09-28 00:00:00.0)
Καταστρέφουν ό,τι αθλητικούς χώρους απόμειναν (2002-08-29 00:00:00.0)
Δυναμικά μπροστά με υποψήφιο δήμαρχο τον Κώστα Τζατζάνη (2002-03-30 00:00:00.0)
Δραστηριότητες Δημοτικών Κινήσεων (1998-09-17 00:00:00.0)
Δραστηριότητες Δημοτικών Κινήσεων (1998-09-16 00:00:00.0)
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν (1998-02-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ