Παρασκευή 13 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΗΣΑΠ
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν

Συγκέντρωση χτες στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά

Συγκέντρωση στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι στους ΗΣΑΠ ενάντια στην επιχειρούμενη βίαιη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων που προωθεί η κυβέρνηση.

Μιλώντας στη συγκέντρωση ο κ. Τσιούλης,πρόεδρος του Σωματείου των Ηλεκτροδηγών, τόνισε ότι οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις έχουν τεράστιες ευθύνες, όπως ευθύνες έχουν και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες στη ΓΣΕΕ και τα Εργατικά Κέντρα. "Δε θα σκύψουμε - τόνισε - το κεφάλι και θα συντονίσουμε τον αγώνα μας με τους άλλους εργαζόμενους".

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου ΠειραιάΓ. Μίχας,που ήταν στη συγκέντρωση, σημείωσε ότι το ΕΚΠ στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων. Ο γραμματέας του ΕΚΠ Μ. Νουφαρίτσης τόνισε με τη σειρά του: "Αυτός ο αγώνας σας, έστειλε προς την κυβέρνηση το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι δεν το βάζουν κάτω. Ο αγώνας σας πρέπει να συνεχιστεί πιο αποφασιστικά, πιο ενωτικά. Το ΕΚΠ έχει αποφασίσει να καλέσει σε σύσκεψη όλα τα σωματεία της Κοινής Ωφέλειας. Ολα τα σωματεία πρέπει να έρθουν στη σύσκεψη με αποφάσεις για συνέχιση του αγώνα. Πρέπει να απαιτήσετε την κλιμάκωση του αγώνα και τον ευρύτερο συντονισμό". Τέλος, ο Γ. Γαβρίλης,πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων στους ΗΣΑΠ, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι στους ΗΣΑΠ πρέπει να συντονίσουν τον αγώνα τους με τον αγώνα των εργαζομένων στα ΗΛΠΑΠ. "Με ιεράρχηση στόχων - κατέληξε - επιλογές κορύφωσης των αγώνων, με συνέπεια και προγραμματισμό, συνεχίζουμε έναν αγώνα διαρκείας".

Τα σωματεία στους ΗΣΑΠ, στα πλαίσια της συνέχισης του αγώνα τους, έχουν αποφασίσει κλιμάκωση των κινητοποιήσεών, εμμονή στο συντονισμό του αγώνα με όλους τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες. Ακόμα αποφάσισαν να εκδώσουν και να μοιράσουν στο επιβατικό κοινό ενημερωτικό φυλλάδιο και να δοθούν σε μεγάλους ραδιοφωνικούς σταθμούς μηνύματα των εργαζομένων στους ΗΣΑΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ