Παρασκευή 13 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΤΗΜΑ ΣΥΓΓΡΟΥ
Μεθοδεύσεις για τσιμεντοποίηση

Σε εγρήγορση καλεί τους κατοίκους η "Δημοτική Ενότητα Αμαρουσίου"

Ολοταχώς προς την τσιμεντοποίηση και του κτήματος Συγγρού στο Μαρούσι, συνολικής έκτασης 1.100 στρεμμάτων, προχωρά η κυβέρνηση ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004! Μετά την παρέμβαση και του υπουργού Γεωργίας, Στ. Τζουμάκα,την ύστατη ώρα, προκειμένου να αποτρέψει την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Δήμου Αμαρουσίου και του Ινστιτούτου Γεωλογικών Ερευνών (ΙΓΕ) για δεκαετή μίσθωση των κτιρίων που βρίσκονται στο κτήμα, ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Παν. Τζανίκος,εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει ο δήμος να διαπραγματευτεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτήματος με τον υπουργό Γεωργίας!

Με αφορμή αυτές τις εξελίξεις, η "Δημοτική Ενότητα Αμαρουσίου" καλεί με ανακοίνωσή της τους κατοίκους της περιοχής να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους ενάντια στα σχέδια που θέλουν να αναθέσουν την υπόθεση του περιβάλλοντος στα μεγάλα συμφέροντα. "Πρέπει να δυναμώσει το μέτωπο της αντίστασης, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ενάντια στην εμπορευματοποίηση των πάντων στο όνομα της "Μεγάλης Ιδέας" (της Ολυμπιάδας του 2004). Γιατί σ' αυτή την κατεύθυνση χρησιμοποιείται και η Τοπική Αυτοδιοίκηση και σ' αυτή την κατεύθυνση "παίζει" η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου". Παράλληλα, η "Δημοτική Ενότητα" εκφράζει τις επιφυλάξεις της σε ό,τι αφορά στις πραγματικές προθέσεις της δημοτικής αρχής, αφού όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο δήμαρχος εξέφρασε την άποψη ότι χρειάζεται να διαπραγματευτούμε με τον υπουργό Γεωργίας, ο οποίος - όπως είπε - "παγιδεύτηκε" από κάποιους συμβούλους του!

Ερώτηση του ΚΚΕ

Το θέμα έφερε στη Βουλή το ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσαν χτες οι βουλευτές Ορ. Κολοζώφ και Μπ. Αγγουράκης προς τους αρμόδιους υπουργούς Γεωργίας Στ. Τζουμάκα και ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη."Ο υπουργός Γεωργίας, επισημαίνουν στην Ερώτηση, παρενέβη και δεν υπογράφτηκε τελικά η συμφωνία ανάμεσα στο Δήμο Αμαρουσίου και το ΙΓΕ για δεκαετή μίσθωση των κτιρίων όπου σήμερα στεγάζονται σχολεία, του πύργου, του ανατολικού κτιρίου, του κλειστού γυμναστηρίου και άλλων κτισμάτων αντί 6 εκατομμυρίων δρχ. το μήνα". Οι βουλευτές του ΚΚΕ έθεσαν στους αρμόδιους υπουργούς τα εξής ερωτήματα:

  • Γιατί τελικά δεν υπογράφτηκε η συμφωνία μεταξύ του Δήμου Αμαρουσίου και του ΙΓΕ για δεκαετή μίσθωση κτισμάτων;
  • Ποια μέτρα πρόκειται να ληφθούν και πότε ώστε να διαφυλαχτούν τα χαρακτηριστικά του Δάσους σε Παράδεισο, Κτήμα Καρελλά και Κτήμα Συγγρού;
  • Υπάρχουν πράγματι σχεδιασμοί για τσιμεντοποίηση των παραπάνω ελεύθερων χώρων;
  • Προτίθεται η κυβέρνηση να διατηρήσει το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αμαρουσίου ως έχει σήμερα ή θα το τροποποιήσει ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων;"

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ