Παρασκευή 13 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Οι μαθητές θα βγουν νικητές"

Ανακοίνωση του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ

"Το γραφείο του Κεντρικού Συμβουλίου της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας χαιρετίζει τη μεγαλειώδη συμμετοχή των μαθητών όλης της χώρας που πήραν μέρος στη διήμερη πανελλαδική κινητοποίηση που ξεκίνησε σήμερα με τις μαζικές πορείες μαθητών σε όλη την Ελλάδα.

Με τη μεγαλύτερη κινητοποίηση των τελευταίων χρόνων στην Αθήνα, με μαζικά συλλαλητήρια σε 20 πόλεις της Ελλάδας, μαθητές και μαθήτριες βγήκαν ξανά δυναμικά στους δρόμους, απαιτώντας να μην εφαρμοστεί ο νόμος - έκτρωμα για την εκπαίδευση που πετά τους μαθητές από το λύκειο, κλείνει τα ΤΕΛ, στερεί το δικαίωμα στη μόρφωση, μετατρέπει τα σχολεία σε παραμάγαζο των φροντιστηρίων.

Η αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης συναντά την οργή της νεολαίας.

Αυτή η πολιτική που χτυπά με την ίδια ένταση εργάτες, αγρότες, συνταξιούχους, δε νομιμοποιείται από τους νέους.

Οι μαθητικές κινητοποιήσεις συνεχίζονται, στηρίζονται σε ένα μαθητικό κίνημα που αποκτά νέα ποιοτικά στοιχεία στη δράση του, συντονίζεται σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο και συνεχίζει έναν πολύμορφο αγώνα από τον οποίο οι μαθητές θα βγουν νικητές.

Οι συντονισμένες προσπάθειες κυβέρνησης, διευθυντών, "αγανακτισμένων γονιών", ακόμη και αστυνομίας, να τρομοκρατήσουν τους μαθητές και να αποτρέψουν τη μαζική συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια, έπεσαν στο κενό. Η "εκσυγχρονιστική" κυβέρνηση είναι υπόλογη στη συνείδηση δεκάδων χιλιάδων μαθητών που βγήκαν στους δρόμους.

Το αγωνιστικό ραντεβού των μαθητών όλης της Ελλάδας μαζί με τους καθηγητές, τους γονείς, τους εργαζόμενους, τους αγρότες, ανανεώνεται καθημερινά με πορείες, καταλήψεις, αποκλεισμούς, με αγωνιστικές συναντήσεις στα μπλόκα.

Τα Γραφείο του ΚΣ της ΚΝΕ καλεί τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ στα σχολεία, να συνεχίσουν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση τη δράση τους, με νέα ορμή και αποφασιστικότητα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στην ανάπτυξη του μαθητικού κινήματος συμβάλλοντας στην οικοδόμηση ενός μαχητικού μετώπου παιδείας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ