Παρασκευή 13 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ
Ξανά στο δρόμο οι μαθητές

Με πρωταρχικό αίτημα την αναβάθμιση της εκπαίδευσης των τυφλών, οι μαθητές του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) Καλλιθέας πραγματοποίησαν χτες συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στη Βουλή.

Μετά από 43 μέρες κατάληψη, την οποία ανέστειλαν στις 10.1.1998, οι μαθητές του ΚΕΑΤ βγήκαν ξανά στο δρόμο διεκδικώντας τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του κέντρου, καθώς και την αναβάθμιση της εκπαίδευσής τους με την πρόσληψη του απαραίτητου εξειδικευμένου προσωπικού και τη λειτουργία νέων τμημάτων, όπως αυτό της εκμάθησης των υπολογιστών. Να σημειωθεί πως οι μαθητές του ΚΕΑΤ αντιμετωπίζουν καθημερινά πολύ σοβαρά προβλήματα, αφού η εκπαίδευση που τους παρέχεται είναι μηδαμινή και περιορίζεται σε φροντιστηριακά μαθήματα.

Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της γενικότερης πολιτικής της κυβέρνησης για συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και ιδιαίτερα της ειδικής αγωγής. Τόσο οι μαθητές του κέντρου όσο και ο Σύλλογος Γονέων αλλά και οι άλλοι φορείς της Καλλιθέας δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, ώστε το υπουργείο Παιδείας να αναλάβει επιτέλους την ευθύνη της εκπαίδευσης, να δημιουργηθεί νέος οργανισμός για το ΚΕΑΤ για να γίνει δυνατή η πρόσληψη νέου εξειδικευμένου προσωπικού και η λειτουργία νέων απαραίτητων τμημάτων. Να παρθούν μέτρα για την επαγγελματική εκπαίδευση και αποκατάσταση των τυφλών, με την εξασφάλιση της λειτουργίας των σχολών που έκλεισαν.

Ο μεγάλος απών της χτεσινής συγκέντρωσης, όπως και όλων των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας, ήταν η πλειοψηφία της διοίκησης του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών, που δεν πήρε θέση για τα αιτήματα των μαθητών και για ακόμα μια φορά τούς "γύρισε την πλάτη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ