Παρασκευή 13 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει...

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

"Η σημερινή συνάντηση αγροτών - κυβερνητικού κλιμακίου, όπου αποδείχτηκε για άλλη μια φορά η κυβερνητική τακτική του "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε", κάνει ακόμα πιο φανερό, ότι μόνο ένα δρόμο έχει μπροστά της η αγροτιά: Να εντείνει την πάλη της, να κάνει ακόμα πιο μαζική, σε όλη τη χώρα, την κινητοποίησή της, να σφυρηλατήσει τη γερή ενότητα των γραμμών της και να συμπαραταχτεί με την εργατική τάξη και όλους τους εργαζόμενους σε ένα ενιαίο παλλαϊκό μέτωπο κατά της κυβερνητικής πολιτικής και των στηριγμάτων της.

Η συνάντηση επιβεβαίωσε το κοινό αίσθημα, ότι οι αγρότες και γενικά ο λαός έχουν απέναντί τους μια κυβέρνηση αδιάλλακτη και βαθιά αντιλαϊκή. Επιβεβαίωσε τη σταθερή προσήλωσή της να αντιμετωπίζει την αγωνιζόμενη αγροτιά με αγροτοδικεία, συκοφαντίες, τρομοκρατικές μεθοδεύσεις, εκβιασμούς και απόπειρες εξαγοράς συνειδήσεων. Αυτό εκφράστηκε, κατ' ουσία, και με την υποκριτική ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή, ο οποίος έδωσε και το στίγμα της κυβερνητικής στάσης στη σημερινή συνάντηση.

Οι χιλιοειπωμένες ψευδείς δηλώσεις των κυβερνητικών παραγόντων, ότι δεν υπάρχουν χρήματα, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της αγροτιάς, μόνο από αφελείς μπορούν να γίνουν πιστευτές. Γιατί τώρα πια, όλοι γνωρίζουν ότι μόνο για τους βιοπαλαιστές δεν υπάρχουν χρήματα, υπάρχουν όμως άφθονα για τους έχοντες και κατέχοντες εκμεταλλευτές και καταπιεστές των εργαζομένων. Το ΚΚΕ θεωρεί υποκριτική τη στάση άλλων κομμάτων, που δήθεν συμπαραστέκονται στους αγρότες, αλλά δε συμφωνούν με όλες τις μορφές πάλης. Δεν είναι τυχαίο, ότι τα κόμματα αυτά δε συμφωνούν με πολλά από τα κρίσιμα και δίκαια αιτήματα των αγροτών, ενώ συμφωνούν με τις "ομάδες παραγωγών", τις ποσοστώσεις κ.ά.

Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει. Ο λαός θα απαντήσει αποφασιστικά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ