Παρασκευή 13 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Αποσπασματικό το μέτρο της απόσυρσης

Αποσπασματικό χαρακτηρίζει το μέτρο της απόσυρσης των αυτοκινήτων παλιάς τεχνολογίας, που ανακοίνωσε πρόσφατα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων και Μηχανημάτων.

"Η οποιαδήποτε προστασία του περιβάλλοντος από τα αυτοκίνητα - επισημαίνει η Ομοσπονδία - σημαίνει κυρίως ανάληψη από την πολιτεία των υποχρεώσεών της για τουλάχιστον εφαρμογή των νόμων για την ορθή συντήρηση και λειτουργία εκ μέρους των πολιτών. Επίσης, για την ορθή διαχείριση των υποπροϊόντων της συντήρησης (μπαταρίες, λάδια, υδραυλικά υγρά, οχήματα κλπ.), η συγκέντρωση και η επεξεργασία είναι ευθύνη της πολιτείας".

Και η Ομοσπονδία υπογραμμίζει: "Η πολιτεία για άλλη μια φορά, επειδή αδυνατεί να δικαιολογήσει την απουσία της από τα παραπάνω, όπως Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων, ΚΤΕΟ, περιβαλλοντική διαχείριση υποπροϊόντων κλπ., εξαγνίζεται αναγγέλλοντας νέες επιδοτήσεις για νέες αποσύρσεις μόνο. Οι εκπομπές ρύπων από τα αυτοκίνητα είναι απόρροια της ελλιπούς συντήρησης και όχι μόνο της ηλικίας των οχημάτων. Θα είναι θετικό να υπάρξει επιτέλους ένας απολογισμός των συνολικών δαπανών, των αποτελεσμάτων και των μέτρων που ελήφθησαν για την προστασία του περιβάλλοντος από τα οχήματα, όταν ουσιαστικά η οικονομική πολιτική κάθε κυβέρνησης στηρίζεται μόνο στην εισπρακτική στάση απέναντι στους κατόχους αυτοκινήτων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ