Παρασκευή 13 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκλεισαν τα δικαστήρια όλης της χώρας

Κλειστά ήταν χτες τα δικαστήρια όλης της χώρας και σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων απέργησε το 80 - 90% των δικαστικών υπαλλήλων, ζητώντας ικανοποίηση σε οικονομικά και θεσμικά αιτήματα. Κατά τη χτεσινή πρώτη ημέρα της 48ωρης απεργίας ματαιώθηκαν όλες οι πολιτικές δίκες και αναβλήθηκαν οι ποινικές, ενώ λειτούργησαν μοναχά τα αυτόφωρα. Επίσης, εκδικάστηκαν οι υποθέσεις που κινδύνευαν να παραγραφούν.

Το κυριότερο αίτημα των δικαστικών υπαλλήλων είναι η επανασύνδεση του επιδόματος ειδικών συνθηκών με το αντίστοιχο των δικαστικών λειτουργών και η αύξησή του ίση με το 75%. Οι δικαστικοί υπάλληλοι ισχυρίζονται ότι με το νέο μισθολόγιο η αμοιβή τους αποσυνδέθηκε από την αντίστοιχη αμοιβή που λαμβάνουν οι δικαστικοί λειτουργοί για τις ίδιες συνθήκες εργασίας, με αποτέλεσμα να επέλθει σε αρκετές περιπτώσεις μείωση του μισθού τους.

Παράλληλα, οι δικαστικοί υπάλληλοι ζητούν την κάλυψη των κενών θέσεων και την ταυτόχρονη συνταξιοδότησή τους από το Ταμείο Νομικών και το δημόσιο.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία αναφέρει ότι οι δικαστικοί υπάλληλοι όλης της Ελλάδας με την απεργία τους έδωσαν ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι πρέπει να στρέψει το βλέμμα της στους εργαζόμενους που με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου έχουν μειωθεί οι αποδοχές τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ