- Υπαρκτός είναι ο κίνδυνος τσιμεντοποίησης και του άλσους στο Γουδί, καθώς ο δήμαρχος Αθηναίων, Δ. Αβραμόπουλος,αν και διέψευσε χτες κατηγορηματικά τη μεταφορά εκεί του γηπέδου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός... - 1998-02-13 00:00:00.0"/> - Υπαρκτός είναι ο κίνδυνος τσιμεντοποίησης και του άλσους στο Γουδί, καθώς ο δήμαρχος Αθηναίων, Δ. Αβραμόπουλος,αν και διέψευσε χτες κατηγορηματικά τη μεταφορά εκεί του γηπέδου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός... - 1998-02-13 00:00:00.0" /> Το άλσος στο Γουδί δε θα μείνει άλσος | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 13 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΘΗΝΑ
Το άλσος στο Γουδί δε θα μείνει άλσος
  • Ο δήμαρχος Αθηναίων διέψευσε ότι θα γίνει εκεί το γήπεδο του Παναθηναϊκού, επιβεβαίωσε όμως ότι θα γίνουν ολυμπιακές εγκαταστάσεις
  • "Κώδωνα κινδύνου" κρούει ο Λεων. Αυδής

Υπαρκτός είναι ο κίνδυνος τσιμεντοποίησης και του άλσους στο Γουδί, καθώς ο δήμαρχος Αθηναίων, Δ. Αβραμόπουλος,αν και διέψευσε χτες κατηγορηματικά τη μεταφορά εκεί του γηπέδου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, υπεραμύνθηκε εγκαταστάσεων που θα εξυπηρετήσουν ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Τον "κώδωνα του κινδύνου" για την καταστροφή του σημαντικού πνεύμονα πρασίνου έκρουσε στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα" και υποψήφιος δήμαρχος, Λεων. Αυδής,ζητώντας να συζητηθεί άμεσα το θέμα ώστε να ληφθούν αποφάσεις για την προστασία του άλσους και να δοθούν εξηγήσεις για τη φερόμενη ως συνδρομή του Δήμου Αθηναίων στην απαίτηση του προέδρου του Παναθηναϊκού, Γ. Βαρδινογιάννη,να οικοδομηθεί στο Γουδί γήπεδο της ομάδας του.

Ο Λεων. Αυδής κάλεσε ακόμη το Δημοτικό Συμβούλιο να αποδοκιμάσει την αντιδεοντολογική επίθεση αθλητικής εφημερίδας εναντίον δημάρχου όμορου δήμου, γιατί φέρεται να αντιδρά στα σχέδια της ΠΑΕ Παναθηναϊκός - η εφημερίδα καλούσε τους αναγνώστες της να μαυρίσουν τη δήμαρχο - σημειώνοντας ότι τέτοια φαινόμενα ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους, υπονομεύοντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σχετικές παρεμβάσεις έκαναν και οι υπόλοιπες παρατάξεις της μειοψηφίας, ενώ ο πρώην αντιδήμαρχος Αγγ. Μοσχονάς διέψευσε τα δημοσιεύματα, που τον φέρουν να έχει συζητήσει και υποστηρίξει το αίτημα του Παναθηναϊκού, σημειώνοντας ότι "ουδέποτε ετέθη το θέμα". Η διοίκηση του δήμου δεσμεύτηκε να συζητηθεί αναλυτικά το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κι άλλες... παραπομπές

Στην επόμενη συνεδρίαση θα συζητηθεί και το θέμα των χαρτοπαιχτικών λεσχών, με τη χορήγηση των αδειών των οποίων επιφορτίζονται οι δήμοι, μετά τις σχετικές προτάσεις του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Χτες το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να μη χορηγήσει και να μην ανανεώσει καμία άδεια ο Δήμος Αθηναίων έως ότου διευκρινιστεί κατά πόσο είναι νόμιμη η ανάθεση της συγκεκριμένης αρμοδιότητας στους δήμους, με δεδομένη και τη σχετική γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα" σημείωσε ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει ο δήμος να αναλάβει τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα, ενώ ανάλογη ήταν η θέση του δημάρχου Αθηναίων, ο οποίος σημείωσε ότι η Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας διαπραγματεύεται την επιστροφή της αρμοδιότητας με το αρμόδιο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Λεων. Αυδής κάλεσε τη διοίκηση του δήμου να διευκρινίσει αν προτίθεται να απαντήσει, όπως είχε δεσμευτεί, σε σειρά θεμάτων που είχε θέσει ως επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα", μεταξύ άλλων και για τον τρόπο είσπραξης των τελών κοινόχρηστων χώρων. Η δέσμευση αναλήφθηκε για μια ακόμη φορά. Οσο για τις απαντήσεις, παραπέμφθηκαν ξανά σε επόμενη συνεδρίαση...

Θέλουν "συνδιαχείριση"

"Συνδιαχείριση" στις ιδιωτικοποιήσεις διεκδίκησαν χτες οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ στο δήμο, με αφορμή τον ορισμό Διοικητικού Συμβουλίου στη Δημοτική Επιχείρηση "Δήμος Αθηναίων - Επιχείρηση Εκμετάλλευσης Χώρων Στάθμευσης Αυτοκινήτων", στο οποίο ζήτησαν τη συμμετοχή περισσότερων του ενός μελών της μειοψηφίας. Μόνον ο Λεων. Αυδής κατήγγειλε τη διοίκηση του δήμου για την ουσία του θέματος, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για έμμεση ιδιωτικοποίηση και εκχώρηση δημοτικών δραστηριοτήτων, η οποία μάλιστα δεν είναι καν νόμιμη. Ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" υπενθύμισε ότι και κατά το παρελθόν, όταν συζητήθηκε η συγκεκριμένη επιχείρηση, την είχε καταψηφίσει, σημειώνοντας ότι, αν και ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών εγκρίνει τελικά τη λειτουργία της, θα προσβάλει τη νομιμότητά της στο Συμβούλιο της Επικρατείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ