Παρασκευή 13 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
"Αλυσοδεμένα" στους ιδιώτες

Περιοδεία αντιπροσωπείας της "Δημοκρατικής Συνεργασίας" στο Ταχυδρομείο Μακρυγιάννη

"Η κυβέρνηση θέλει να παραδώσει τα ΕΛΤΑ στην ιδιωτική πρωτοβουλία "αλυσοδεμένα"", με τη φράση αυτή ξεκίνησε η χτεσινή περιοδεία στο Ταχυδρομείο Μακρυγιάννη της αντιπροσωπείας της "Δημοκρατικής Συνεργασίας", με τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Βασίλη Βήτο και τον γγ της ΓΣΕΕ Γιώργο Μαυρίκο,ενόψει των εκλογών που θα γίνουν στο Σωματείο Ταχυδρόμων Αθήνας στις 19 και 20 του Φλεβάρη. Οι εργαζόμενοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις θέσεις της "Δημοκρατικής Συνεργασίας" και εκδήλωσαν την ανησυχία τους για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα ΕΛΤΑ.

"Οι ταχυδρόμοι συνεχίζουν να δουλεύουν ήλιο με ήλιο, χωρίς όμως η δουλιά τους να χαρακτηρίζεται βαριά και ανθυγιεινή. Οι κόποι τους είναι ανώφελοι, αφού η ανάπτυξη των ΕΛΤΑ είναι ένα όνειρο απραγματοποίητο, με τα νέα σχέδια της κυβέρνησης", επισήμανε ο Β. Βήτος. Παράλληλα, τόνισε πως οι "μισθοφόροι" διευθυντές, που διορίζονται από την κυβέρνηση, δεν μπορούν να βοηθήσουν την ανάπτυξη των ΕΛΤΑ, καθώς η δουλιά τους είναι να προωθήσουν την πολιτική ξεπουλήματος της κυβέρνησης για τις ΔΕΚΟ.

Ο Β. Βήτος μίλησε για το νέο Γενικό Κανονισμό Προσωπικού (ΓΚΠ), που εφαρμόζεται από το περασμένο καλοκαίρι στα ΕΛΤΑ. Ο καινούριος ΓΚΠ προωθεί την κατάργηση των κλάδων εργασίας και μετατρέπει τους εργαζόμενους στα Ταχυδρομεία σε... απασχολήσιμους. Ταυτόχρονα, προωθείται η κατάργηση της μονιμότητας των υπαλλήλων και το ωράριο, το οποίο μετατρέπεται σε ελαστικό. "Βρισκόμαστε σε μια περίοδο σοβαρών εξελίξεων, ειδικά όσον αφορά τις ΔΕΚΟ. Τα κεκτημένα των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα απειλούνται άμεσα, ενώ οι ΔΕΚΟ λεηλατούνται και διαλύονται από την κυβέρνηση, έτσι ώστε να ιδιωτικοποιηθούν με μεγαλύτερη ευκολία", επισήμανε ο γγ της ΓΣΕΕ Γιώργος Μαυρίκος. Παράλληλα, υπενθύμισε στους εργαζόμενους, που παρευρέθηκαν στη συζήτηση, ότι πριν έξι χρόνια το ΚΚΕ έλεγε πως η Συνθήκη του Μάαστριχτ θα έφερνε τέτοιες επιλογές - κατάργηση της μονιμότητας, κατάργηση της ασφάλισης και του ωραρίου - και η τωρινή κατάσταση δυστυχώς το δικαιώνει.

Οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομείο της Μακρυγιάννη έθεσαν το θέμα της ανισοκατανομής του προσωπικού των ΕΛΤΑ, καθώς είναι το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Οπως τόνισαν με παρατηρήσεις τους, η ανισοκατανομή προσωπικού είναι τέτοια, που μόνο στο χώρο της διανομής στο Λεκανοπέδιο υπάρχουν 250 ελλείψεις, την ίδια ώρα που σε άλλους τομείς οι υπάλληλοι πλεονάζουν.

Στις παρατηρήσεις τους ο Β. Βήτος απάντησε: "Απέναντι στις επιλογές της κυβέρνησης, εμείς πρέπει να παρατάξουμε τη θέση μας για ένα ταχυδρομείο λειτουργικό και προσοδοφόρο.Η ισοκατανομή στα ΕΛΤΑ είναι ένα από τα βασικά αιτήματα της "Δημοκρατικής Συνεργασίας", σε αντίθεση με τις "ασπόνδυλες" ηγεσίες των συνδικαλιστικών μας οργάνων, που συνομολόγησαν σε όλες τις προτάσεις της κυβέρνησης".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει τα προεκλογικά παιγνίδια ΠΑΣΟΚ - ΝΔ (2012-03-30 00:00:00.0)
Μονόδρομος η κλιμάκωση σε ταξική ρότα (2006-09-20 00:00:00.0)
Παιχνίδια σε βάρος των εργαζομένων (2006-08-31 00:00:00.0)
Ανατροπές και ψίχουλα (2006-08-01 00:00:00.0)
Απεργούν κόντρα στην ανατροπή (1998-01-22 00:00:00.0)
Ψάχνουν θύματα της πολιτικής τους (1996-08-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ