Πέμπτη 22 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΕΚΟ - ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Απεργούν κόντρα στην ανατροπή

Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες απεργούν σήμερα, ενάντια στην επιχειρούμενη ανατροπή των εργασιακών τους σχέσεων. Στις 10 το πρωί, η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, στο "ΠΕΡΟΚΕ"

Κόντρα στην επιχειρούμενη ανατροπή και διάλυση των εργασιακών τους σχέσεων και στην υπονόμευση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας από την κυβέρνηση, απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ και τράπεζες,συμμετέχοντας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ. Η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στο "ΠΕΡΟΚΕ",ενώ συγκέντρωση κάνει και η ΠΟΣ στις 9.30 έξω από τα γραφεία της.

Οι εργαζόμενοι των ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΡΤ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ, ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ και των τραπεζών ζητούν με την κινητοποίησή τους να αποσυρθεί η τροπολογία της κυβέρνησης στο φορολογικό νομοσχέδιο, σύμφωνα με την οποία θα μπορεί να παρεμβαίνει μονομερώς στη διαμόρφωση των Γενικών Κανονισμών Προσωπικού (ΓΚΠ), χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα μπορεί να ανατρέψει τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων και να χειριστεί ό,τι έχει να κάνει με μεταθέσεις, προαγωγές, μετακινήσεις, πειθαρχικά, μονιμότητα, έξω από τη διαδικασία των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Η ΓΣΕΕ έχει ζητήσει την απόσυρση της τροπολογίας,η οποία τροποποιεί διάταξη του ν.2414 για την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ και ζητά να ισχύσει το δοσμένο νομοθετικό πλαίσιο για τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, όπου, αν δεν επιτευχθεί συμφωνία, αναλαμβάνει η διαιτησία. Η κυβέρνηση απέρριψε το αίτημα για απόσυρση της τροπολογίας και προχώρησε σε μια πρόταση επαναδιατύπωσης, που απέχει σημαντικά από τις θέσεις των εργαζομένων, προβλέποντας ότι αν μετά από εξάμηνη διαπραγμάτευση δεν έχει καταληχθεί κάποιος κανονισμός, τότε θα αποφασίζει η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή!

Από την πλευρά της, η ΕΣΑΚ - ΔΕΚΟ καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και σε αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και για την ανατροπή του ν.2414.

Την έντονη διαμαρτυρία της εκφράζει η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ,η οποία καλεί τους εργαζόμενους σε συμμετοχή στην απεργία και τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι "σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ και με άλλες Ομοσπονδίες δηλώνουμε ότι θα αντιδράσουμε άμεσα και δυναμικά, έτσι ώστε να μην περάσει αυτή η αντιδημοκρατική προσπάθεια".

Η ΟΜΕ - ΟΤΕ, σε ανακοίνωσή της, καλεί σε συντονισμό όλων των ΔΕΚΟ για παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ τονίζει, σε ανακοίνωσή της, ότι "η εμμονή που επιδεικνύει η κυβέρνηση στην ψήφιση της τροπολογίας, η οποία ανατρέπει τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και "απορυθμίζει" μονομερώς τις εργασιακές σχέσεις, μέσω των ΓΚΠ, αποδεικνύει ότι δεν την ενδιαφέρει η εξυγίανση, ανάπτυξη και ενίσχυση του κοινωνικού χαρακτήρα των ΔΕΚΟ".

Το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ αποφάσισε τη συμμετοχή των δημοσιογράφων που απασχολούνται στην ΕΡΤ, στην 24ωρη απεργία. Σε ανακοίνωσή της, τονίζει ότι "στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και θα αγωνιστεί αποφασιστικά για την ικανοποίησή τους".

Η ΕΣΗΕΑ τονίζει, σε ανακοίνωσή της, ότι διεκδικεί "τη συμμετοχή των δημοσιογράφων, μέσω των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων, σε όλα τα θεσμικά όργανα της ΕΡΤ ΑΕ και γενικότερα την αναβάθμιση της θέση τους στην όλη δραστηριότητά της". Η ΕΣΗΕΑ έχει προτείνει, επίσης, στον υπουργό Τύπου τη συγκρότηση επιτροπής μελέτης για την αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

  • Κατά την απεργία θα πραγματοποιηθούν ορισμένα δρομολόγια του ΟΣΕ, στους άξονες Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα, Θεσσαλονίκη - Δίκαια - Θεσσαλονίκη, Πειραιάς - Πάτρα - Κυπαρισσία - Καλαμάτα, Πειραιάς - Μεγαλόπολη - Πειραιάς, Διαλογή - Κόμανος - Διαλογή.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συλλαλητήριο σήμερα στην Αθήνα (2000-09-12 00:00:00.0)
Αγωνιστική αντεπίθεση (1998-04-02 00:00:00.0)
Προς κλιμάκωση των κινητοποιήσεων (1998-03-11 00:00:00.0)
"Αλυσοδεμένα" στους ιδιώτες (1998-02-13 00:00:00.0)
Τα δικαιώματα στο βωμό της ιδιωτικοποίησης (1998-01-25 00:00:00.0)
Για αποπροσανατολισμό καταγγέλλει ΜΜΕ η ΓΣΕΕ (1998-01-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ