Τετάρτη 11 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΕΚΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Προς κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Μετά τη χθεσινή στάση εργασίας στις επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας, εξαγγέλθηκε 24ωρη απεργία στα λιμάνια στις 18 του Μάρτη

Τετράωρη στάση εργασίας (11 πμ - 3 μμ) και συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις της Κοινής Ωφέλειας της πόλης με απόφαση του Εργατικού Κέντρου. Οι εργαζόμενοι δήλωσαν στη χτεσινή συγκέντρωση ότι πρέπει οι κινητοποιήσεις να συνεχιστούν με στόχο: Να σταματήσει η εφαρμογή του 2414/96. Να διασφαλιστεί ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας των ΔΕΚΟ. Να παρθούν άμεσα μέτρα για την ανάπτυξη και τον προοδευτικό εκσυγχρονισμό των ΔΕΚΟ προς όφελος του λαού και του τόπου. Να σταματήσει κάθε προσπάθεια ανατροπής των εργασιακών σχέσεων. Ηδη, όπως ανακοίνωσε χτες ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στον ΟΛΠ, στις 18 Μάρτη θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία των εργατών και των υπαλλήλων σ' όλα τα λιμάνια της χώρας.

Τη συγκέντρωση των εργαζομένων που έγινε στο ΕΚΠ χαιρέτισε ο πρόεδρος του ΕΚΠ Γ. Μίχας,ο οποίος τόνισε ότι "κάποιοι στεναχωρήθηκαν από την απόφαση του Κέντρου για την κινητοποίηση", όμως - όπως είπε - μετά το συνέδριο της ΓΣΕΕ θα παρθούν και νέες αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Ο γραμματέας του ΕΚΠ Μ. Νουφαρίτσης,μιλώντας στη συγκέντρωση είπε ότι οι πλειοψηφίες των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ στη ΓΣΕΕ και στις Ομοσπονδίες των ΔΕΚΟ αποφάσισαν να σταματήσουν τον αγώνα και επέλεξαν την τακτική του διαλόγου, τη στιγμή που η κυβέρνηση κλιμάκωνε την επίθεσή της με τον πιο βρώμικο και ανήθικο τρόπο ενάντια στους εργαζόμενους των ΔΕΚΟ.

"Οι κινητοποιήσεις αυτές - συνέχισε - που ξεκίνησαν έστω και με καθυστέρηση, πρέπει να έχουν συνέχεια, πρέπει να κλιμακωθούν. Το αν θα μπουν μπροστά οι δευτεροβάθμιες οργανώσεις, οι Ομοσπονδίες, η ΓΣΕΕ, εξαρτάται από μας, από την καθημερινή δράση και πίεση που θα ασκείται από τους ίδιους τους εργαζόμενους στους χώρους δουλιάς για να υπάρξει προοπτική, συνέχεια, συντονισμός, κοινή δράση και αποτέλεσμα στον αγώνα. Σε μια μέρα αρχίζει το συνέδριο της ΓΣΕΕ και εμείς τα προβλήματα θα τα θέσουμε στο συνέδριο, θα παλέψουμε να γίνουν θέσεις του συνεδρίου". Και οι άλλοι ομιλητές στις σύντομες παρεμβάσεις τους καταδίκασαν την πολιτική που ασκεί η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και οι προηγούμενες, για τις ΔΕΚΟ και τόνισαν την ανάγκη συνέχισης των κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ