Τετάρτη 11 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Κανένας πια ανασφάλιστος!

Σε κοινούς ελέγχους προχωρούν τα σωματεία της Ζώνης και ΠΕΜΕΝ - "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ", προειδοποιώντας με γενικευμένη διακοπή εργασιών τους παραβάτες

"Στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη κανείς δε θα δουλεύει ανασφάλιστος"!Αυτό διαμήνυσαν οι συνδικαλιστές των σωματείων της Ζώνης και των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ σε εκπρόσωπο της εταιρίας "Λούις Κρούιζ Λάινς", όταν σε έλεγχο που πραγματοποίησαν από κοινού χτες το πρωί σε πλοίο της εταιρίας, που επισκευάζεται στη Ζώνη, διαπιστώθηκε ότι και τα 47 μέλη του πληρώματος είναι ανασφάλιστα!

Από τα χαράματα οι συνδικαλιστές των σωματείων βρέθηκαν στη Ζώνη, υλοποιώντας την απόφασή τους για κοινή δράση, προκειμένου να παταχτεί η "μαύρη εργασία", να προστατευτεί ο θεσμός των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και το δικαίωμα στη δουλιά. Κατά τη διάρκεια ελέγχου στο τουριστικό πλοίο "Πρινσέσα Αμορόσα" σημαίας Κύπρου και νηολογίου Λεμεσού της παραπάνω εταιρίας, διαπιστώθηκε ότι όλα τα μέλη του πληρώματος είναι ανασφάλιστα και δεν πληρώνονται με βάση τη ΣΣΕ! Τα σωματεία με απόφασή τους έκαναν μερική διακοπή των εργασιών. Αμέσως στο καράβι κατέφθασε εκπρόσωπος της εταιρίας ο οποίος παρότρυνε το πλήρωμα να μπει για δουλιά. Οι συνδικαλιστές του απάντησαν ότι στη Ζώνη κανείς δε δουλεύει ανασφάλιστος και δε θα συνεχιστούν οι εργασίες, αν η εταιρία δεν τους ασφαλίσει.

Σε κοινή τους επιστολή προς την εταιρία η ΠΕΜΕΝ,ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά τονίζουν ότι οι Ελληνες και αλλοδαποί που εργάζονται στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Πειραιά οφείλουν να είναι ασφαλισμένοι, στο ΝΑΤ τα πληρώματα και στο ΙΚΑ όσοι απασχολούνται στις επισκευαστικές εργασίες του πλοίου. Επίσης, να ισχύει η αντίστοιχη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ανάλογα με τα καθήκοντα που έχουν ανατεθεί και τις εργασίες που εκτελεί ο καθένας. Αυτά έχουν συμφωνηθεί με τα αντίστοιχα σωματεία που καλύπτουν τους κλάδους. "Σε αντίθετη περίπτωση - υπογραμμίζεται - θα προχωρήσουμε σε γενικευμένη διακοπή των εργασιών.

Σε συνέλευση οι ηλεκτρολόγοι

Τη γενική του συνέλευση πραγματοποιεί σήμερα στις 5.30 το απόγευμα,στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Επισκευών Εγκαταστάσεων πλοίων και καλεί όλους τους ηλεκτρολόγους να συμμετέχουν.

Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το σωματείο, τα οξυμένα προβλήματα που υποβαθμίζουν τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη,υπονομεύουν την απασχόληση και διογκώνουν την ανεργία, βρίσκουν την κυβέρνηση για μια ακόμα φορά ανακόλουθη στις όποιες εξαγγελίες της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ