Τετάρτη 11 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα στο ΕΚΘ εργαζόμενοι της πόλης, μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Εργατοϋπαλληλικών Σωματείων Θεσσαλονίκης.Στόχος της κινητοποίησης ήταν να δοθεί μία απάντηση στην αντεργατική πολιτική. "Μια πολιτική σκληρής λιτότητας και διαρκούς συρρίκνωσης των εισοδημάτων των εργαζομένων", όπως τόνισε ο ομιλητής της συγκέντρωσης Βασ. Αχτσής,πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων.Μιλώντας για το "βάλτωμα" της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ο ομιλητής κατάγγειλε την προκλητικότητα του ΣΕΒ και επισήμανε τις σοβαρές ευθύνες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ. Τέλος, ο ομιλητής κάλεσε τους εργαζόμενους, συσπειρωμένοι γύρω από τα Συνδικάτα και μαζί όλες τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική, να συγκροτήσουν ένα πραγματικά παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης. Αγωνιστικό χαιρετισμό απηύθυνε η Γ. Καρακίτσιου,μέλος της Επιτροπής Αγώνα της επιχείρησης ΑΤΤΙΚ - ΓΚΡΕΗΤ, η οποία κάλεσε τους εργαζόμενους να ενώσουν τη φωνή τους με τους αγωνιζόμενους καπνεργάτες.

Στο ψήφισμα της συγκέντρωσης, καταγγέλλεται "ο πρόσφατος εργοδοτικός εμπαιγμός κατά τις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή ΕΣΣΕ και καταδικάζεται η τακτική της κωλυσιεργίας που ακολουθεί η πλειοψηφία της Διοίκησης της ΓΣΕΕ στις διαπραγματεύσεις, πηγαίνοντας έτσι πίσω όλες τις κλαδικές Συμβάσεις και προσφέροντας καλές υπηρεσίες στους εργοδότες και στην κυβέρνηση".

Στα Τρίκαλα

Εργατική συγκέντρωση κατά της αντεργατικής πολιτικής κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ενωσης - βιομηχάνων και για τη διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας πραγματοποιείται σήμερα στις 7 μμ στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων.

Τη συγκέντρωση διοργανώνουν το Συνδικάτο Οικοδόμων, ο Σύλλογος Εργαζομένων Πριστηρίων και ο Σύλλογος Συνεταιριστικών Υπαλλήλων, που καλούν τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους του νομού να πάρουν μαζικά και δυναμικά μέρος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ