Τετάρτη 11 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κοντά στους εργάτες της ΜΑΒΕ η Μ. Μπόσκου

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Τους εργαζόμενους της ΜΑΒΕ στα Σέρβια Κοζάνης, που από την προηγούμενη βδομάδα έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του εργοστασίου, απαιτώντας την ανάκληση των απολύσεων, επισκέφθηκε η βουλευτίνα του ΚΚΕ Μαρία Μπόσκου.

Οπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι, οι απολύσεις είναι παράνομες, αφού στην πενταετή σύμβαση που υπογράφηκε μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της ολλανδικής εταιρίας, αναφέρεται ρητά ο όρος να μην υπάρξει μείωση των 185 θέσεων εργασίας. Η 5ετής σύμβαση που έληγε στα τέλη Φλεβάρηανανεώθηκε μονομερώς από την ξένη εταιρία, γεγονός που επιτρεπόταν από τους όρους της σύμβασης. Ωστόσο, χωρίς να γίνει καμία επαναδιαπραγμάτευση της αποικιακού χαρακτήρα σύμβασης, οι ξένοι εργοδότες επιχειρούν να αλλάξουν τις εργασιακές σχέσεις. Παράλληλα, θα συνεχίσουν να ενοικιάζουν την επιχείρηση από την ΕΤΒΑ έναντι του εξευτελιστικού ποσού των 450 εκατ. δρχ. το χρόνο. Ενημερώνοντας τη βουλευτίνα του ΚΚΕ, οι εκπρόσωποι του Σωματείου ανέφεραν επίσης ότι οι απολύσεις γίνονται την ώρα που είναι γνωστό σε όλους ότι η εταιρία παρουσιάζει σημαντικά κέρδη τα τελευταία χρόνια.

Η Μ. Μπόσκου, αφού εξέφρασε τη συμπαράστασή του Κόμματος, κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να προχωρήσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους. Να καλέσουν τους φορείς της περιοχής, που ήδη έχουν δηλώσει την αλληλεγγύη τους και όλοι μαζί, ενωμένα και συντονισμένα, να αντιδράσουν στην παραπέρα συρρίκνωση των θέσεων εργασίας στο νομό και το ξεπούλημα του παραγωγικού πλούτου της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ