Τετάρτη 11 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"ΔΡΟΜΕΑΣ" ΣΕΡΡΩΝ
Με απολύσεις κατά της ίδρυσης σωματείου!

Η ΝΕ του ΚΚΕ καταγγέλλει το όργιο τρομοκρατίας

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Σε μπαράζ απολύσεων παράνομων προχώρησε η εταιρία "Δρομέας" Σερρών σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να ακυρώσει τις προσπάθειες για τη δημιουργία σωματείου. Μόλις οι αδελφοί Παπαναγιώτου,ιδιοκτήτες της επιχείρησης "Δρομέας" που κατασκευάζει έπιπλα γραφείου, πληροφορήθηκαν ότι συγκεντρώθηκαν 25 υπογραφές για τη σύσταση σωματείου, αμέσως απέλυσαν πέντε εργαζόμενους που θεώρησαν ότι πρωτοστάτησαν. Επίσης, έκαναν γνωστή την πρόθεσή τους να απολύσουν μέχρι το τέλος αυτού του μήνα άλλους τρεις εργαζόμενους.

Χθες σε τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας, που πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του ΕΚ Σερρών, ο εργοδότης δήλωσε ότι πιθανά να μην προχωρήσει σε απολύσεις των τριών εργαζομένων που επίσης ζητούν τη σύσταση εργασιακού σωματείου, αρκεί αυτοί "να αλλάξουν στάση"! Να σημειωθεί ότι οι εργοδότες αμέσως μετά την πληροφορία ότι επιχειρείται να στηθεί εργοστασιακό σωματείο πήγαιναν στα σπίτια όσων υπέγραψαν και τους απειλούσαν. Το αποτέλεσμα ήταν οχτώ από αυτούς να υποχωρήσουν και με έγγραφες δηλώσεις τους που η εργοδοσία φρόντισε να αναρτήσει στους χώρους δουλιάς, ανακαλούσαν την υπογραφή τους για την ίδρυση του Σωματείου!

Τη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της επιχείρησης εξέφρασε με ανακοίνωσή της η ΝΕ Σερρών του ΚΚΕ,η οποία καταγγέλλει την επιχείρηση ΔΡΟΜΕΑΣ για το κλίμα εντατικοποίησης, τρομοκρατίας και δίωξης της συνδικαλιστικής δράσης. "Οι απολύσεις - αναφέρει - που έχουν γίνει μέχρι τώρα και αυτές που σχεδιάζονται να γίνουν, αποσκοπούν στην τρομοκρατία των εργαζομένων, στο να τους εμποδίσουν να αντιδράσουν οργανωμένα στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν".

Τέλος, η ΝΕ Σερρών του ΚΚΕ καλεί τους μαζικούς φορείς της περιοχής να απαιτήσουν το σταμάτημα των απολύσεων και της δίωξης της συνδικαλιστικής δραστηριότητας των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ