Παρασκευή 23 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Για αποπροσανατολισμό καταγγέλλει ΜΜΕ η ΓΣΕΕ

Η εικόνα της μαζικότητας της χτεσινής απεργιακής κινητοποίησης, αναδεικνύεται από τα στοιχεία της ΓΣΕΕ, σύμφωνα με τα οποία οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες συμμετείχαν σχεδόν καθολικά σ' αυτή.

Επίσης, στον ΟΣΕ και την ΟΑ, εργάστηκε μόνο το προσωπικό ασφαλείας και καλύφθηκαν μόνο στοιχειώδεις ανάγκες που προβλέπονται από το νόμο. Υψηλά ποσοστά συμμετοχής δίνονται από τη ΓΣΕΕ και για τις ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ και άλλες ΔΕΚΟ, καθώς και για την ΕΡΤ.

Η ΓΣΕΕ, με άλλη ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι ορισμένα μέσα ενημέρωσης επιχειρούν "την υποβάθμιση της προβολής των αιτημάτων και διεκδικήσεων" και "αντί να σταθούν στην είδηση, που είναι η απεργία και τα αιτήματα των απεργών, προτάσσουν τις επιπτώσεις, που ούτως ή άλλως υπάρχουν σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση. Ετσι, παρουσιάζουν πρώτα ρεπορτάζ του τύπου "έμφραγμα στους δρόμους της Αθήνας", "αφάνταστη ταλαιπωρία των οδηγών" κλπ. τα οποία και "επενδύουν" - στην περίπτωση της τηλεόρασης - με αντίστοιχο οπτικό υλικό, που σε μερικές περιπτώσεις είναι αρχειακό, από τα καθημερινά μποτιλιαρίσματα που παρατηρούνται στην πρωτεύουσα".

"Με λίγα λόγια, τονίζει η ΓΣΕΕ, ένας ξένος με την ελληνική πραγματικότητα της ενημέρωσης, αυτό που καταλαβαίνει είναι ότι υπάρχουν "απεργοί σαδιστές" και όχι εργαζόμενοι με αιτήματα και διεκδικήσεις!".

Ακόμα, επισημαίνει ότι για την απεργιακή κινητοποίηση "υπήρξε υπερβολική παρουσίαση των κυβερνητικών θέσεων γύρω από το θέμα της τροπολογίας και αποσιωπήθηκε σχεδόν ολοκληρωτικά η θέση της ΓΣΕΕ και των συνδικάτων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ