Παρασκευή 23 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΦΤΕΞ
Συρρίκνωση πριν το ξεπούλημα

Σε πρόωρες αρχαιρεσίες το σωματείο. Σε αγώνα και σε αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων καλεί η ΕΣΑΚ

Σε συρρίκνωση και υπονόμευση πριν το οριστικό της ξεπούλημα, οδηγείται ηΣΟΦΤΕΞ.Με απόφαση της Διοίκησης της εταιρείας τις προσεχείς ημέρες κλείνουν οι αποθήκες διανομής σε Κόρινθο, Βόλο και Βέροια, ενώ αναμένεται να κλείσει και η αποθήκη του Αγρινίου, αφού η διακίνηση των προϊόντων στο νομό Αιτωλοακαρνανία και στην Αρτα εκχωρήθηκε σε ιδιώτη. Το μέλλον των εργαζομένων που δουλεύουν σε αυτές είναι προδιεγεγραμμένο. Η διοίκηση, απέστειλε τηλεγράφημα - πρώτα - στους εργαζόμενους της αποθήκης Κορίνθου να απαντήσουν εντός 24 ωρών (! ), αν δέχονται να δουλέψουν στο εργοστάσιο στο Μεγάλο Πεύκο.

Στο μεταξύ, στο κενό έπεσαν οι μεθοδεύσεις της ΠΑΣΚΕ να τρενάρει ή και να ακυρώσει τις πρόωρες εκλογές, αφού στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, οι εργαζόμενοι συμμετέχοντας καθολικά, τάχθηκαν υπέρ των διαδικασιών πρόωρων εκλογών, που αναμένεται να διεξαχθούν στις αρχές Μάρτη.

Με ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ ΣΟΦΤΕΞ καταγγέλλει την προσπάθεια της κυβέρνησης και της διοίκησης για την παραπέρα συρρίκνωση της εταιρεία και καλεί το ΔΣ του σωματείου να παρέμβει άμεσα για να σταματήσει ο τεμαχισμός της επιχείρησης με τη μέθοδο της σαλαμοποίησης, πριν να είναι αργά. Για τις εκλογές, η ΕΣΑΚ ΣΟΦΤΕΞ επισημαίνει ότι η παράταξη "δε στοχεύει απλά στην αλλαγή κάποιων προσώπων, αλλά στην αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων σε ταξική κατεύθυνση, στην αλλαγή του προσανατολισμού του σωματείου σε αγωνιστική - διεκδικητική κατεύθυνση για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων, που γέννησε και γεννάει η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης (το ξεπούλημα της ΣΟΦΤΕΞ) και τη συναινετική τακτική της πλειοψηφίας του ΔΣ του σωματείου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ