Παρασκευή 23 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Θυσία στην "εξυγίανση"

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν μπόρεσε να κρύψει ότι η "εξυγίανση" των ΔΕΚΟ θα περάσει από την ισοπέδωση δικαιωμάτων των εργαζομένων

Μέσα από την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, βλέπει η κυβέρνηση την "εξυγίανση" των δημόσιων επιχειρήσεων, σύμφωνα και με τις χτεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, υπουργού Τύπου Δ. Ρέππα,ο οποίος ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι η ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ επιβάλλει το "ξεκαθάρισμά" τους από εργασιακά δικαιώματα και συνδικαλισμό.

Ο υπουργός Τύπου, υπερασπιζόμενος τη διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου για τη μονομερή τροποποίηση των Γενικών Κανονισμών Προσωπικού,με τους εργαζόμενους έξω από τις σχετικές διαδικασίες, σημείωσε: "Η θέση της κυβέρνησης είναι σαφής. Στόχος μας είναι να επιδιώξουμε και να επιτύχουμε την εξυγίανση επιχειρήσεων του δημοσίου που είναι ζημιογόνες, που παρουσιάζουν ελλείμματα πολλών δισεκατομμυρίων δραχμών".

Μετά από αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ζήτησε τη... "συμβολή" των εργαζομένων και παρακάτω πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση "έχει ευθύνη απέναντι στη χώρα, στο μέλλον του λαού μας, και γι' αυτό κινείται με αυτό τον τρόπο, προκειμένου να αντιμετωπίσει ένα μείζον πρόβλημα, όπως είναι οι ελλειμματικές επιχειρήσεις".

Σχετικά με τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος οι οποίοι έχουν ταχθεί κατά της διάταξης και την "κομματική πειθαρχία", ο Δ. Ρέππας σημείωσε ότι"θα πρυτανεύσει η ευθύνη, η οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση επιβάλλει την ψήφιση του νομοσχεδίου, έτσι όπως ακριβώς το εισηγείται η κυβέρνηση. Και πιστεύουμε ότι αυτό θα γίνει".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ