Παρασκευή 13 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ"
Υπονόμευση σε βαθμό σαμποτάζ

Η κυβέρνηση αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες, για την κατάσταση στην οποία οδηγεί τον εθνικό αερομεταφορέα

Σε πλήρη εφαρμογή των σχεδίων της για τη συρρίκνωση - σε πρώτη φάση - της "Ολυμπιακής Αεροπορίας" προχωρά η κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη τα προβλήματα, που η ίδια προκάλεσε με την πολιτική της στη λειτουργία του εθνικού αερομεταφορέα.

Αρωγό στο σχέδιό της, έχει τη συντριπτική πλειοψηφία των μεγαλοκαναλαρχών - μεγαλοεκδοτών, που το τελευταίο διάστημα έχουν εξαπολύσει ενορχηστρωμένη επίθεση για τη δυσφήμιση του εθνικού αερομεταφορέα και των εργαζομένων σ' αυτόν. Η επιχείρηση αυτή, όπως όλα δείχνουν, φέρνει τους πρώτους καρπούς, καθώς έρχονται μηνύματα για πολλές ακυρώσεις κρατήσεων στην ΟΑ, από ταξιδιωτικά γραφεία, αλλά και μεμονωμένους επιβάτες. Είναι προφανές ότι οι ακυρώσεις κρατήσεων είναι ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα στο κύρος του εθνικού αερομεταφορέα, το οποίο, σε συνδυασμό με τις ματαιώσεις πτήσεων που ανακοινώνει καθημερινά η ΟΑ, έχει ολέθριες επιπτώσεις στα οικονομικά της εταιρίας.

Οσον αφορά το κυβερνητικό σχέδιο συρρίκνωσης της ΟΑ, αρχίζει να εφαρμόζεται σταδιακά, σε πρώτη φάση με την εκχώρηση δρομολογίων της ΟΑ σε ξένες αεροπορικές εταιρίες. Κάτι, που επιβεβαίωσε με δηλώσεις του χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημ. Ρέππας,ο οποίος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να εκχωρηθούν πτήσεις της ΟΑ σε ξένες αεροπορικές εταιρίες, είπε ότι η διοίκηση της εταιρίας "εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα" και ισχυρίστηκε ότι αυτό γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει η κυβέρνηση να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στον πολίτη.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα αυξάνονται οι αιτήσεις ξένων αεροπορικών εταιριών για την πύκνωση των δρομολογίων τους προς την Ελλάδα, ενώ άλλες τηρούν στάση αναμονής, θεωρώντας θετική για τις ίδιες την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον εθνικό αερομεταφορέα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έγινε αποδεκτό από την ΥΠΑ, αίτημα του εθνικού αερομεταφορέα των Εμιράτων, για πύκνωση των δρομολογίων, εφτά φορές τη βδομάδα, κάτι που σημαίνει ότι πιθανότατα κλείνει η γραμμή της ΟΑ προς Ντουμπάι - Μπανγκόκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ