Παρασκευή 13 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μια οικογένεια στα μπλόκα

Ηρθαν να συναντήσουν τον σύζυγο, τον πατέρα, τον αγρότη που εδώ και αρκετές μέρες βρίσκεται "στο δρόμο" και παλεύει για το δίκιο του, για να ζήσει την οικογένειά του. Αισθάνθηκαν την ανάγκη να ενώσουν τις φωνές τους με τη δική του φωνή και να του δώσουν κουράγιο να συνεχίσει. Οσο κι αν τους λείπει...

Από την πρώτη μέρα του αγώνα, ο Τάκης Παπαστεριάδης βρίσκεται στο μπλόκο της οδού Βόλου. Στερείται το σπίτι του, τη γυναίκα του, τα παιδιά του. Πρέπει όμως να δώσει τη μάχη μαζί με τους άλλους αγρότες. Η οικογένειά του, που βιώνει και αυτή την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες, του συμπαραστέκεται με όποιον τρόπο μπορεί.

"Είναι το στήριγμα του σπιτιού μας", λέει η γυναίκα του Λίτσα."Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να τον στηρίξουμε εμείς, να φωνάξουμε μαζί του", συνεχίζει. Τα μάτια του 12χρονου Γιαννάκη,δεν κρύβουν την περηφάνια για τον πατέρα του. "Ηρθα να συμπαρασταθώ στον μπαμπά μου, που αγωνίζεται για να δικαιωθεί" μας είπε, ενώ η Ηλέκτρα, που τα 19 της χρόνια της επιτρέπουν να δει τα πράγματα πιο ρεαλιστικά, είπε: "Υπερασπίζομαι το δίκαιο αγώνα του πατέρα μου, γιατί τα αγροτικά προϊόντα είναι το εισόδημά μας, δεν έχουμε πηγές απ' αλλού. Τέλειωσα το λύκειο και προσπαθώ να βρω δουλιά". Και η επόμενη φράση της περικλείει μέσα της όλη την απογοήτευση, όλη την ανασφάλεια των νέων της επαρχίας: "Σε καμιά περίπτωση, πάντως, δε σκέφτομαι να γίνω αγρότισσα...".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ