Παρασκευή 13 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Απόφαση αγώνα

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τους αγώνες τους δηλώνουν οι αγρότες της Πελοποννήσου, μετά την κυβερνητική κοροϊδία που αποτυπώθηκε στη συνάντηση με το κυβερνητικό κλιμάκιο. Οι αγρότες έχουν πάρει απόφαση πως μόνος δρόμος για τη δικαίωση και την επιβίωσή τους είναι εκείνος του αγώνα. Ετσι, το επόμενο διάστημα είναι βέβαιο πως θα απαντήσουν στην κυβερνητική αδιαλλαξία με νέους σκληρούς αγώνες.

Οι αγρότες της Αιγιάλειας κλιμακώνουν από σήμερα τις κινητοποιήσεις. Το συλλαλητήριο που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, σήμερα στις 10 π.μ. στην πλατεία Λαύρας του Αιγίου, αναμένεται να είναι η πρώτη απάντηση στις δηλώσεις Τζουμάκα. Μετά τη συγκέντρωση στην πλατεία, οι αγρότες θα καταλάβουν την Εφορία του Αιγίου. Το επόμενο βήμα των αγροτών της Αιγιάλειας είναι η συγκέντρωση της Δευτέρας 16 Φλεβάρη στην Εθνική οδό, στον κόμβο Μεγανίτη όπου θα παρατάξουν τα αγροτικά μηχανήματά τους κατά μήκος της Εθνικής. Στη συνέχεια, την Τετάρτη στις 18 Φλεβάρη, μέρα που θα διεξαχθεί η δίκη 22 αγροτών, που κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στις προηγούμενες κινητοποιήσεις, θα γίνει συγκέντρωση αγροτών έξω από τα δικαστήρια. Τέλος, την Παρασκευή 20 Φλεβάρη στις 10 π.μ. στην πλατεία Λαύρας θα γίνει παναιγιάλεια συγκέντρωση με τη συμμετοχή μαζικών φορέων της περιοχής.

Ηλεία

Στην Ηλεία,η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και η Συντονιστική Επιτροπή πραγματοποιούν ευρεία σύσκεψη των αγροτών της περιοχής για να σχεδιάσουν τη δράση τους στην κατεύθυνση της κλιμάκωσης του αγώνα.

Ζάκυνθος

Στη Ζάκυνθο,οι αγρότες πραγματοποίησαν χτες ένα μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο με τα αγροτικά τους μηχανήματα. Ξεκίνησαν από τη θέση Λούμπα και κατευθύνθηκαν προς τη Νομαρχία, την οποία απέκλεισαν μέχρι το απόγευμα. Εκεί συναντήθηκαν με τους μαθητές των γυμνασίων και λυκείων που πραγματοποιούσαν τις δικές τους κινητοποιήσεις. Στη συνέχεια, η ΣΕ σχεδιάζει ένταση των αγώνων. Στην κατεύθυνση αυτή διοργανώνει πανζακυνθινό συλλαλητήριο την Παρασκευή 20 Φλεβάρη με τη συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου, των καθηγητών και μαθητών, καθώς του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ζακύνθου.

Αργολίδα

Συλλαλητήριο με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα την ερχόμενη Τετάρτη 18 Φλεβάρη στις 11 π.μ. έξω από τη Νομαρχία οργανώνουν και οι αγρότες της Αργολίδας με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα του νομού.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, είναι αναγκαία η αγωνιστική συστράτευση των αγροτών και των κτηνοτρόφων του νομού στον κοινό αγώνα της αγροτιάς. Ετσι, μετά τις διασπαστικές και υπονομευτικές ενέργειες των καρεκλοκένταυρων ΠΑΣΟΚο - ΣΥΝεταίρων των διοικήσεων της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών και της ΟΑΣ, καλούνται οι αγρότες να πάρουν την υπόθεση του ενωμένου αγώνα στα χέρια τους. Σήμερα η ΣΕΑ, σε συνέντευξη Τύπου, στην αίθουσα του ΕΚ Αργους, στις 7.30 μμ, παρουσιάζει τις θέσεις της.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεκάδες μπλόκα αγροτών σε όλη τη χώρα (2014-02-07 00:00:00.0)
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας (2001-03-08 00:00:00.0)
Δυναμώνει ο αγώνας (1998-02-04 00:00:00.0)
Μαχητικό συλλαλητήριο στο Αίγιο (1997-12-06 00:00:00.0)
Δυναμική απάντηση (1997-01-29 00:00:00.0)
Στον αγώνα και οι αγρότες της Μεσσηνίας (1996-11-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ