Τετάρτη 4 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ
Δυναμώνει ο αγώνας

Επεκτείνεται και κλιμακώνεται ο αγώνας των αγροτών σε όλη τη χώρα. Χτες το πρωί, στο χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν και τα Ιωάννινα με δύο συλλαλητήρια διαμαρτυρίας. Οι αγροτοκτηνοτρόφοι του νομού συγκεντρώθηκαν με τα αγροτικά τους μηχανήματα σε δύο σημεία της Εθνικής οδού, στις θέσεις Συνάντηση και Βελισάριο και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε στη νομαρχία, όπου και επέδωσαν το ψήφισμα των συγκεντρώσεων. Ο αγώνας όμως των αγροτών της περιοχής θα κλιμακωθεί και γι' αυτό το σκοπό, κλιμάκιο της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Ιωαννίνων, θα πραγματοποιεί περιοδείες σε χωριά του νομού.

Κεφαλονιά

Δυναμικό ήταν και το συλλαλητήριο των αγροτών και ψαράδων της Κεφαλονιάς, χτες το πρωί στο Ληξούρι, στην πλατεία μπροστά από το Δημαρχείο. Στη συνέχεια οι αγρότες παρέδωσαν το ψήφισμα της συγκέντρωσης στο νομάρχη. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα του νησιού θα συνεδριάσει άμεσα για να καθορίσει την ημέρα που θα γίνει η επόμενη κινητοποίηση, σε συνεργασία με τους κτηνοτρόφους, την ερχόμενη βδομάδα.

Αιτωλοακαρνανία

Σήμερα, ξεκινούν και οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας. Μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού θα πραγματοποιηθούν δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις θέσεις Χαλαζιά Μεσολογγίου και γέφυρα Αχελώου,στις 10 πμ. Εκεί οι αγρότες του νομού θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους και άλλα αγροτικά μηχανήματα στις άκρες της Εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων.

Ζάκυνθος

Σήμερα επίσης, ξεκινά ο αγροτικός αγώνας και στη Ζάκυνθο. Οι αγρότες του νησιού με τα αγροτικά τους μηχανήματα θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 10 πμ στη θέση Λούμπα.

Μυτιλήνη

Συνεχίζονται και εντείνονται και οι προετοιμασίες για το συλλαλητήριο των ελαιοπαραγωγών της Μυτιλήνης, που θα γίνει τη μεθαύριο Παρασκευή,στην προκυμαία της Μυτιλήνης,στις 11 πμ. Μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα περιοδεύουν στα χωριά καλώντας τους αγρότες να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο και να εκδηλώσουν την αγανάκτησή τους για την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης και η Ομοσπονδία των ΕΒΕ, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΣΕΑ, καλούν τα μέλη τους να κλείσουν τα καταστήματά τους τις ώρες του συλλαλητηρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την απόφαση της ΣΕΑ για το συλλαλητήριο, κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση απευθύνουν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και η Ενωση Συνεταιρισμών. Στην απόφασή τους αυτή οδηγήθηκαν, όπως τόνιζαν μέλη της ΣΕΑ, κάτω από το φόβο της απομόνωσης και για να κρατήσουν τα προσχήματα απέναντι στους ελαιοπαραγωγούς.

Πρέβεζα

Η κλιμάκωση του αγώνα των αγροτών θα είναι το θέμα της σύσκεψης που πραγματοποιούν σήμερα στις 6.30 μμ στο Ακτιο η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Πρέβεζας με τους Αγροτικούς Συλλόγους και τους Συνεταιρισμούς της περιοχής. Παράλληλα έχει αποφασιστεί να γίνει συγκέντρωση στις 10 Φλεβάρη, μέρα που στη Λευκάδα θα δικάζονται 28 συνάδελφοί τους για τις περσινές κινητοποιήσεις στο Ακτιο.

Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα η ΟΑΣ Κέρκυρας διοργανώνει πανκερκυραϊκό αγροτικό συλλαλητήριο στις 23 Φλεβάρη. Για αυτό το σκοπό, την ερχόμενη Δευτέρα, στις 6 μμ θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική σύσκεψη στην αίθουσα του Επαγγελματοβιοτεχνικού Επιμελητηρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ