Τετάρτη 4 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΙ ΑΛΛΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ
Συμπαρατάσσονται με τους αγρότες

Παλλαϊκά συλλαλητήρια αλληλεγγύης στον αγώνα της αγροτιάς διοργανώνονται σε θεσσαλικές πόλεις και δεκάδες ψηφίσματα συμπαράστασης μαζικών φορέων από τη Θεσσαλία κι άλλες περιοχές της χώρας φτάνουν στην ΠΑΣΕ

Δεύτερη μέρα χτες του νέου αγροτικού ξεσηκωμού που συγκλονίζει όλη την Ελλάδα και όλο και περισσότερα τρακτέρ Θεσσαλών αγροτών φτάνουν στην Εθνική οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης, ενισχύοντας τα μπλόκα που έχουν στηθεί. Σε αγωνιστικές "αρτηρίες" έχουν μετατραπεί οι δρόμοι που συνδέουν την ευρύτερη περιοχή με τη Λάρισα, αφού εκατοντάδες τρακτέρ από τα χωριά του κάμπου κατέφταναν συνεχώς χτες από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ, σε μικρές ομάδες ή σε ολόκληρες φάλαγγες, στον κόμβο της "Βιοκαρπέτ", όπου ένωσαν τις δυνάμεις τους με αυτές των χιλιάδων συναδέλφων τους. Στον αγώνα μπήκαν χτες και οι μελισσοκόμοι, που έφτασαν με τα δικά τους αυτοκίνητα στα διόδια των Τεμπών. Ο ενθουσιασμός, η αυτοπεποίθηση και η αγωνιστική διάθεση ήταν έκδηλη, με τους αγρότες να κορνάρουν και να κάνουν το σήμα της νίκης, όποτε οι φάλαγγες διασταυρώνονταν με άλλα αυτοκίνητα.

Ταυτόχρονα, από τις πρώτες μέρες της αγροτικής κινητοποίησης εκδηλώνεται κύμα αλληλεγγύης και συμπαράταξης στον αγώνα της αγροτιάς. Μέσα στη βδομάδα θα πραγματοποιηθούν παλλαϊκά συλλαλητήρια σε θεσσαλικές πόλεις, που διοργανώνουν οι μαζικοί φορείς των νομών, ενώ δεκάδες ψηφίσματα συμπαράστασης από τη Θεσσαλία και άλλες περιοχές της χώρας φτάνουν στην ΠΑΣΕ. Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών εξέφρασαν και οι εκπρόσωποι των συνδικαλισμένων αστυνομικών. Χτες στη Λάρισα η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΥ) συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ΠΑΣΕ, όπου τονίστηκε η αντίθεση όλων στην τακτική της κυβέρνησης να χρησιμοποιεί αστυνομικούς εναντίον των αγροτών που παλεύουν για το δίκιο τους. Η ΠΟΑΥ αποδέχτηκε την πρόταση των Ενώσεων Αστυνομικών των θεσσαλικών νομών και διοργανώνει συλλαλητήριο στη Λάρισα την ερχόμενη Πέμπτη.

Παλλαϊκά συλλαλητήρια

Από τη δεύτερη κιόλας μέρα του νέου αγροτικού ξεσηκωμού άρχισε να αναπτύσσεται κύμα αλληλεγγύης, συμπαράστασης και συμπαράταξης στην πάλη της αγροτιάς. Μαζικοί φορείς των τεσσάρων θεσσαλικών νομών λαμβάνουν σχετικές αποφάσεις και προγραμματίζουν λαϊκές κινητοποιήσεις συμπαράστασης στους αγρότες.

Σε χτεσινή σύσκεψη μαζικών φορέων της Καρδίτσας, που πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου της πόλης, αποφασίστηκε να γίνει παγκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο την ερχόμενη Πέμπτη το μεσημέρι. Ανάλογη σύσκεψη φορέων, με τη συμμετοχή των δυο Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων του νομού, του Συνδικάτου Οικοδόμων, του Συνδέσμου Επιστημόνων, της ΕΛΜΕΤ, του Συλλόγου Γυναικών, του Σωματείου Συνεταιριστικών Υπαλλήλων, έγινε χτες βράδυ και στα Τρίκαλα, όπου αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στο Εργατικό Κέντρο, την ίδια μέρα στις 7 μ.μ.

Σήμερα με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας θα γίνει σύσκεψη μαζικών φορέων του νομού - καλούνται να συμμετέχουν εκπρόσωποι των εργατικών σωματείων, του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών, του Εμπορικού Συλλόγου, της ΠΑΣΕ, της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας - όπου θα συζητηθούν οι τρόποι έκφρασης της αλληλεγγύης στον αγώνα των αγροτών.

Στο μεταξύ συνεχώς καταφτάνουν στην ΠΑΣΕ ανακοινώσεις συμπαράστασης. Το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας, σε συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα να συμπαρασταθεί στην πάλη της αγροτιάς. Η Ενωση Προσωπικού ΟΤΑ Νομού Λάρισας σε ανακοίνωσή της συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα της αγροτιάς, καταγγέλλει την κυβέρνηση και όσους στηρίζουν την πολιτική της ΕΕ που οδηγεί τους αγρότες στον αφανισμό και καλεί τους εργαζόμενους, όλους όσοι πλήττονται απ' αυτή την πολιτική να στηρίξουν τον αγώνα της αγροτιάς, γιατί είναι και δικός τους αγώνας.

Σε ψήφισμά της η Δημοτική Κίνηση "Συνεργασία για τη Λάρισα" συμπαραστέκεται στους αγρότες. Ανάλογα ψηφίσματα εξέδωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, το Εργατικό Κέντρο Φαρσάλων, οι Ενώσεις Συνεταιρισμών των νομών της Θεσσαλίας.

  • Χτες αναβλήθηκε η δίκη 26 αγροτών στην Καρδίτσα, οι οποίοι θα δικάζονταν για τη συμμετοχή τους σε παλιότερες κινητοποιήσεις. Η δίκη ορίστηκε να γίνει στις 25 Νοέμβρη του 1998, ημερομηνία η οποία συγκεντρώνει δεκάδες δίκες αγωνιζόμενων αγροτών απ' όλη τη Θεσσαλία!

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ