Τετάρτη 4 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Σείστηκε" η Θεσσαλονίκη

Διαδήλωση χτες βράδυ ενάντια στον αντιεκπαιδευτικό νόμο

Σείστηκε το κέντρο της Θεσσαλονίκης από τις ενωμένες φωνές των μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών, αλλά και εργαζόμενων που διαδήλωσαν, χθες βράδυ στην πόλη, ενάντια στον αντιεκπαιδευτικό νόμο που ισοπεδώνει όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, παραδίδοντάς την ουσιαστικά στα "νύχια" των πολυεθνικών και του μεγάλου κεφαλαίου.

Χιλιάδες διαδηλωτές από το 1ο και το 2ο ΤΕΛ Ευόσμου, το 2ο ΓΕΛ Συκεών, το οποίο και προχώρησε σε ολική αποχή από τα μαθήματα, το Σύλλογο Εργαζομένων Μαθητών του νυχτερινού γυμνασίου Συγγρού, το Σύλλογο Φοιτητών Φυσικού, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Συνδικάτο Συνταξιούχων του ΙΚΑ, το Σύλλογο Πολιτικών Προσφύγων Θεσσαλονίκης, την ΕΔΥΕΘ, το ΕΚΘ, τις ΕΛΜΕ-Θ και διδασκαλικούς συλλόγους, ένωσαν τις δυνάμεις τους και φώναξαν προς την κυβέρνηση "Με τα μπλόκα της παιδείας και της αγροτιάς θα σπάσει του Σημίτη ο τσαμπουκάς", "Οχι στις δαπάνες τις ΝΑΤΟικές - σχολειά, και κατοικίες εργατικές", "Αγώνας, αγώνας, αγώνας διαρκείας είναι η απάντηση στον υπουργό Παιδείας", "Οχι παιδεία για λίγους και εκλεκτούς, αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς".

Ο Θανάσης Κρυστάλλης,πρόεδρος της Α ΕΛΜΕ δήλωσε: "Είναι ένα συλλαλητήριο που έρχεται σε συνέχεια των κινητοποιήσεων που κάναμε το φθινόπωρο, όταν ψηφιζόταν ο αντιεκπαιδευτικός νόμος. Πιστεύουμε ότι είναι η απαρχή μιας σειράς κινητοποιήσεων που κύριο χαρακτηριστικό της είναι η διάρκεια και το εύρος. Αυτός ο νόμος θίγει στενά την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, εξυπηρετεί μονάχα τις στενές ανάγκες του κεφαλαίου, γι' αυτό και προχωράει με βασικό στόχο την εμπορευματοποίηση της παιδείας".

Ο Θόδωρος Κυριακίδης,γραμματέας του ΕΚΘ είπε: "Η παιδεία δεν είναι υπόθεση μόνο των εκπαιδευτικών και της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά είναι υπόθεση κύρια της εργατικής τάξης. Είναι ζήτημα της αυριανής βάρδιας των εργαζομένων. Στοχεύουν να διαμορφώσουν τον αυριανό εργαζόμενο εύκολο στην εκμετάλλευση, πειθήνιο όργανο γενικότερα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ